Με Αργεντινούς και Βραζιλιάνους τα 5 χρόνια iskra του Λαφαζάνη

Με Αργεντινούς και Βραζιλιάνους τα 5 χρόνια iskra του Λαφαζάνη

Εκδήλωση με παρέλαση ομιλητών - Βήμα για να στείλει εκ νέου μήνυμα διαφοροποίησης στις αποφάσεις της  ηγεσίας του κόμματος

Με Αργεντινούς και Βραζιλιάνους τα 5 χρόνια iskra του Λαφαζάνη
«Καζάνι που βράζει» το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγες ώρες αργότερα από τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που θα δρομολογήσει εξελίξεις για τις συλλογικές διαδικασίες του κόμματος, η Αριστερή Πλατφόρμα πραγματοποιεί στον Πανελλήνιο  εκδήλωση με παρέλαση ομιλητών,οι οποίοι ανοιχτά έχουν εκφράσει την αντίθεση τους στα Μνημόνια.

Με αφορμή το κλείσιμο των 5 χρόνων της iskra ο Παναγιώτης Λαφαζάνης βρίσκει βήμα για να στείλει εκ νέου μήνυμα διαφοροποίησης στις αποφάσεις της  ηγεσίας του κόμματος.  

Επίσημοι καλεσμένοι και ειδικοί επί της πτώχευσης της Αργεντινής, όπως ο πρόεδρος των αριστερών οικονομολόγων της Αργεντινής και Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες Κλαούδιο Κατζ. Επίσης, ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Πολιτικών και Οικονομικών Μελετών της Βενεζουέλας "Φρανσίσκο Μιράντα", της αριστερής νεολαίας "Juntos" της Βραζιλίας. Συμμετέχει και ο Γιωργος Κασιμάτης Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Αθηνών, ο οποίος έχει αμφισβητήσει τη συνταγματικότητα των Μνημονίων, ενώ ήταν και καλεσμένος της Επιτροπής που δημιούργησε η πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου.  

Η εποχή, πέρα από καύσωνες, προδιαθέτει  και διάταξη δυνάμεων στον ΣΥΡΙΖΑ με τις αποκλίνουσες κινήσεις να προμηνύουν εξελίξεις.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης -με στήριξη των βουλευτών του “όχι” στα μέτρα-, αναμένεται να παρουσιάσει την εναλλακτική πρόταση της πλατφόρμας, ενώ φέρεται να ζητούν συνέδριο πριν τη σύναψη της συμφωνίας αντί για Σεπτέμβριο. Η Αριστερή Πλατφόρμα θεωρεί εκβιασμό τη συμφωνία, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η εποπτεία από την τρόικα θα είναι πολύ σκληρή. Όπως αναφέρουν, η έλευση της «τερατρόικας» και η επιστροφή στην μνημονιακή «κανονικότητα» γίνεται σε ένα πεδίο ναρκοθετημένο και απόλυτα υπονομευμένο, ανοικτό σε νέα επεισόδια ρήξεων ανάμεσα στις «συνιστώσες» της και πιστωτικά γεγονότα. Το Grexit αλά Σόιμπλε «παγώνει», αλλά δεν φεύγει από το τραπέζι ως εργαλείο μόχλευσης του πολιτικού τοπίου στην Ελλάδα. “Αυτό που επιδιώκω είναι να ακυρώσει άμεσα η κυβέρνηση το νέο μνημόνιο. Να μην μετατραπεί και ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια μνημονιακή δύναμη, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Δεν μας αξίζει μια τέτοια μετάλλαξη”, δήλωσε πρόσφατα ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης. 
Κλείσιμο

Κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν λάθος την κίνηση αυτή του iskra, θεωρώντας ότι επιβαρύνει το τεταμένο κλίμα και την εικόνα διχασμού. Παρά ταύτα, από την Αριστερή Πλατφόρμα θεωρούν ότι πρέπει να αποφευχθεί η διάσπαση, κάτι που αποτελεί σχέδιο των δανειστών. 

Η προαγγελία από το iskra.gr : 

Ο «ΟΧΙ» ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΗΚΕ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ !
ΟΜΙΛΗΤΗΣ 
Παναγιώτης Λαφαζάνης
ΔΕΥΤΕΡΑ   27 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 19:30 μ.μ.
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ 
(Πεδίον Άρεως)
Θα χαιρετίσουν
Γιωργος Κασιμάτης (Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Αθηνών)
 Αντώνης Νταβανέλος (μέλος Π.Γ ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφος)
Πέτρος Παπακωνσταντίνου (δημοσιογράφος-συγγραφέας )
Θα αναγνωσθούν μηνύματα του διάσημου οικονομολόγου Σαμίρ Αμίν, του Βρετανού συγγραφέα και ακτιβιστή της Αριστεράς Ταρίκ Αλί, του Προέδρου αριστερών οικονομολόγων της Αργεντινής και Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες Κλαούδιο Κατζ, του Ινστιτούτου Πολιτικών και Οικονομικών Μελετών της Βενεζουέλας "Φρανσίσκο Μιράντα", της αριστερής νεολαίας "Juntos" της Βραζιλίας
Στην εκδήλωση τραγουδούν οι :
Γιώργος Μεράντζας
Γιάννης Κ. Ιωάννου
&
η Μάνια Παπαδημητρίου,
μαζί της στο πιάνο ο 'Αρης Γρεκούσης και στην κιθάρα ο Δημήτρης Παπαγγελίδης

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης