Spiegel: Αν γίνουν εκλογές ο Τσίπρας μπορεί να πετύχει απόλυτη πλειοψηφία

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να καταλάβει 164 από τις 300 κοινοβουλευτικές έδρες», αναφέρει το δημοσίευμα

«Αν τελικά ο Αλέξης Τσίπρας επιλέξει πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο έχει πιθανότητες να πετύχει την απόλυτη πλειοψηφία», αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα του το περιοδικό Spiegel.

Αναφέρει συγκεκριμένα: «Ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να ψηφίσει το μνημόνιο στην ελληνική βουλή και ταυτόχρονα να απομακρύνει τους επικριτές του από το Υπουργικό Συμβούλιο. Τώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός σκέφτεται εκλογές.»

Σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα θα μπορούσε να πάρει την απόλυτη πλειοψηφία. «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων μαζί του. Αυτό δείχνει η πρώτη έρευνα μετά την κοινοβουλευτική ψηφοφορία για τα μέτρα λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει 42,5% έναντι 21,5% της ΝΔ μια επιβλητική διαφορά 20 ποσοστιαίων μονάδων», αναφέρει το άρθρο.

Το συμπέρασμα του περιοδικού είναι πως: «Αν ο Τσίπρας στην πραγματικότητα επιλέξει την λύση των πρόωρων εκλογών, έχει πιθανότητες να πετύχει την απόλυτη πλειοψηφία. Σύμφωνα με τις προβλέψεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να καταλάβει 164 από τις 300 κοινοβουλευτικές έδρες. Το 70% των Ελλήνων τάσσονται υπέρ του νέου προγράμματος βοήθειας, αν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr