Αυγενάκης προς κυβέρνηση: Δώστε το όνομα του υπουργού που «σήκωσε» 200.000 ευρώ

Αυγενάκης προς κυβέρνηση: Δώστε το όνομα του υπουργού που «σήκωσε» 200.000 ευρώ

Ο βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει πως απαιτείται άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και απονομή της δικαιοσύνης

Στην υπόθεση του πολιτικού που συνδέεται με την ανάληψη 200.000 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό λίγες ώρες πριν την επιβολή των capital controls επανέρχεται ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης με νέα ερώτηση.

Ο βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει πως απαιτείται άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και απονομή της δικαιοσύνης προκειμένου να μην πληγεί περαιτέρω η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και το αίσθημα των πολιτών περί δικαίου, ισότητας και ισονομίας.

Ο ίδιος τονίζει προς τους αρμόδιους υπουργούς «Με τις ερωτήσεις που έχω καταθέσει, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζητούσα

«1. σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί, μέχρι τώρα, για την διερεύνηση της υπόθεσης και την αποκατάσταση της αλήθειας;

2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την απονομή δικαιοσύνης και την προστασία της ελευθερίας της έκφρασης, της αντικειμενικής ενημέρωσης και των ατομικών δικαιωμάτων και

3 ειδικότερα, ζητώ εκ νέου να προβείτε στην άμεση διερεύνηση και έλεγχο των τραπεζικών κινήσεων, και λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών (...), όλων των εν ενεργεία βουλευτών (και συγγενικών προσώπων Α και Β’ βαθμού που ζουν στο Ηράκλειο), όλων των πολιτικών κομμάτων, που εκλέγονται στο Ηράκλειο ή κατάγονται από το Ηράκλειο και εκλέγονται σε άλλη εκλογική περιφέρεια (άνδρες ή γυναίκες), ακόμη και μελών της Κυβέρνησης που αποτελούν μέλος του οικονομικού επιτελείου».

Εξηγεί πως έως σήμερα τα ερωτήματα αναμένουν απαντήσεις αν και υπουργοί και ορισμένοι βουλευτές έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν πως «ούτε εμείς ούτε συγγενικά μας πρόσωπα έχουμε κάνει αναλήψεις σημαντικών ποσών ή/και έχουμε μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό».

Ωστόσο, σημειώνει πως « Εντύπωση, όμως, προκαλεί η αντίδραση της κυρίας Βαλαβάνη (που κατάγεται από το Ηράκλειο και είναι Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθηνών), η οποία με χθεσινή της ανακοίνωσή της (15-07-2015) αρνείται μεν την ύπαρξη τραπεζικών της λογαριασμών στο Ηράκλειο, αλλά δεν απαντά στο εάν συγγενικά της πρόσωπα Α και Β’ βαθμού που μένουν μόνιμα στο Ηράκλειο έκαναν ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας». Σε άλλο σημείο δε επικαλείται σημερινό δημοσίευμα του «Βηματοδότη» το οποίο αναφέρει  «… Αυτή η ιστορία με τις 200.000 ευρώ που  έφυγαν από τράπεζα στο πάρα πέντε της επιβολής capital controls πολύ με προβλημάτισε.

Είναι δυνατόν, είπα, να συμβαίνει κάτι τέτοιο και μάλιστα, όπως άφηναν να εννοηθεί, από υπουργό ο οποίος εκ της ιδιότητάς του έχει και εσωτερική ενημέρωση; Αφήστε που θύμιζε έντονα την περίπτωση της Κύπρου, όπου, όπως αποδείχθηκε, λίγες ημέρες πριν από το «κούρεμα» των καταθέσεων συγγενικά πρόσωπα πολιτικών έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και κέρδισαν εκατομμύρια. Τι ακριβώς έχει συμβεί, πόσα χρήματα έφυγαν από τις  τράπεζες και ποια ανάμειξη είχε στην υπόθεση η μέχρι πρότινος αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη (φωτογραφία); Προτού σας αποκαλύψω τι ακριβώς έγινε (για να διαπιστώσετε και μόνοι σας το μπάχαλο που επικρατεί στην πολιτική ζωή) οφείλω να σας πω τι λέει η ίδια η κυρία Βαλαβάνη. Σε ερώτηση αν πήρε τις καταθέσεις της από την τράπεζα τι νομίζετε ότι απάντησε, αφού προηγουμένως έκανε λόγο για λάσπη; «Δεν διαθέτω λογαριασμό σε τράπεζα της Κρήτης. Δεν έκανα καμία ανάληψη πριν από την επιβολή ελέγχου κεφαλαίων».

Όταν ρωτήθηκε αν συγγενικά της πρόσωπα απέσυραν χρήματα από τράπεζα, εκεί άλλαξε το τροπάριο και αποκάλυψε ότι η μητέρα της είναι 85 ετών, ότι δεν έχει στενές σχέσεις μαζί της, ότι έχει χρήματα επειδή εισέπραξε περισσότερα απ' ό,τι εκείνη από την πώληση του ξενοδοχείου τους και ότι, παρά τα 85 της χρόνια, έχει... μυαλό ξουράφι! Διαχειρίζεται μόνη της τα χρήματά της. Απίστευτο, ε; Θέλετε κι άλλα; Το όλο άγχος και ο προβληματισμός της κυρίας Βαλαβάνη ήταν να μη συνδεθεί η παραίτησή της από τον υπουργικό θώκο με τα 200.000 ευρώ που «έφυγαν» από τράπεζα προτού επιβληθεί αναγκαστική τραπεζική αργία.

«Ξέρετε, εγώ ετοίμασα την παραίτησή μου και την έδωσα στον Πρωθυπουργό από τη Δευτέρα το πρωί, μόλις άκουσα τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής με τα οποία δεν συμφωνούσα και γι' αυτό θα καταψηφίσω το Μνημόνιο» έλεγε και ξανάλεγε. Για την ταμπακέρα όμως τίποτα: ποιος ή ποια, δηλαδή, μεσολάβησε και αποσύρθηκαν από την τράπεζα 200.000 ευρώ λίγο προτού επιβληθούν τα capital controls; Τι ήταν αυτό που φόβισε τον/την αναλήπτη/τρια και απέσυρε τα χρήματα; Πού πήγαν τα χρήματα αυτά; Σε κανένα... στρώμα ή σε τράπεζα στο εξωτερικό; Το μόνο για το οποίο διαβεβαίωσε η πρώην υπουργός ήταν ότι δεν έβγαλε χρήματα εκτός Ελλάδος.

Και επειδή όλα αυτά που έλεγε η κυρία Βαλαβάνη μάλλον δεν έπειθαν και ήθελαν περισσότερες εξηγήσεις, βάλθηκε η ίδια να ξεκαθαρίσει (και πάλι) ότι δεν πολυμιλάει με τη μητέρα της, συνεπώς ήταν αδύνατον να της παρείχε εσωτερική ενημέρωση και κυρίως ούτε αυτή (αν και αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών) γνώριζε για τα capital controls και ότι επρόκειτο να κλείσουν οι τράπεζες. Η υπόθεση όμως δεν τελειώνει εδώ ούτε βεβαίως ξεχνιέται με την παραίτησή της από τον υπουργικό θώκο, αφού ο γαλάζιος βουλευτής Ηρακλείου Ε. Αυγενάκης συγκέντρωσε στοιχεία από τράπεζες με τα οποία αποδεικνύεται, όπως δήλωσε, ότι όντως έγινε η ανάληψη των χρημάτων σε συγκεκριμένη ημερομηνία από συγγενή υπουργού».

Υπό αυτά τα δεδομένα ο βουλευτής ρωτά: «Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί, μέχρι τώρα, για την διερεύνηση της υπόθεσης, την αποκατάσταση της αλήθειας και την απονομή δικαιοσύνης;  Προτίθεστε να ζητήσετε να δοθεί στη δημοσιότητα η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των μελών του υπουργικού συμβουλίου αλλά και όλων των βουλευτών,  Γενικών Γραμματέων και Διοικητών Οργανισμών του δημοσίου;  Υπάρχει για εσάς ζήτημα ηθικής τάξης αν μέλος/η της κυβέρνησής σας ή βουλευτές  (και συγγενικά τους πρόσωπα Α’ και Β’ βαθμού), έχουν αποδεσμεύσει τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες λίγο πριν το κλείσιμο τους; Ειδικότερα, ζητώ και πάλι να προβείτε στην άμεση διερεύνηση και έλεγχο των τραπεζικών κινήσεων, και λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών (...), όλων των εν ενεργεία βουλευτών (και συγγενικών προσώπων Α’ και Β’ βαθμού που ζουν στο Ηράκλειο), όλων των πολιτικών κομμάτων, που εκλέγονται στο Ηράκλειο ή κατάγονται από το Ηράκλειο και εκλέγονται σε άλλη εκλογική περιφέρεια (άνδρες ή γυναίκες), ακόμη και μελών και πρώην μελών της Κυβέρνησης και ιδίως αυτών που αποτελούν μέλη του οικονομικού επιτελείου».

ΣΧΟΛΙΑ (14)

george

ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ.... ΒΛΑΧΑΡΑ....

γυφτοι πολανιστες

για το μυριο που βγαλες κατα την διαρκεια των capital controls πες μας καλυτερα.

Νόμιμο + ηθικό!

Τα έβγαλε πριν το κλείσιμο το τραπεζών, οπότε, άντε γειά! Εγώ όμως, θέλω να μάθω ποιός είναι ο Κρητίκαρος που έβγαλε στο εξωτερικό 1.000.000 ΑΦΟΥ είχαν επιβληθεί capital controls.

Θραξ

δεν ξερω τι υπονοεις με αυτο αλλα εαν ξερεις κατι πες το! ο συγκεκριμενος προφανως για να ζηταει για ολους του βουλευτες συμπεριλαμβανομενων και της αντιπολιτευσης δεν φοβαται κατι...λες να θελει να βγαλει τα ματακια μονος του? αυτη του ειδους η λασπη που ριχνεις μαλον στον ανεμιστηρα παει και εξαφανιζεται.......δεν σου κανει εντυπωση η παραιτηση της?η αριστεροσυνη σε ολο της το μεγαλειο....ο πρωθυπουργος ελεγε μην φοβασθαι για τις καταθεσεις σας στο ποπολο (οπως και εγω δεν τραβηξα) και η υπουργινα εκανε βαρβατες τραβηχτικες....για πηγαινε εσυ που εισαι ποπολο εαν εχεις 200.000 να θελεις να τα τραβηξεις να δουμε τι θα σου πει η τραπεζα....και σιγα μην στα φερνανε στο σπιτι σου κιολας....εγω ομως εξοργιζομαι με τον τραπεζιτη του καταστηματος στο ηρακλειο της κρητης....τοση εξυπηρετηση λες και οι υπολοιποι δεν ειμαστε πελατες.....αληθεια ο τραπεζιτης τα λεφτουδακια του που τα εβαλε?ειναι οχι μονο ανηθικη πραξη αλλα και προδοτικη!!!!

...

νταξ μας το πες, ξεκόλλα! πάρακάτω...!

Πασοκιστάνο

Αλήθεια κύριε Αυγενάκη, τι έγινε με το 1.000.000 που έστειλες στη Γαλλία ; Άραγε , θα γίνει Δικαστήριο ;

Αναίσχυντη, πρώτη φορά φασιστερά

Απαγορεύεται ? Το ζητούμενο αν δεν το κατάλαβες είναι ότι η κυρία (λέμε τώρα) Βαλαβάνη αφενός ανοίκει στην κυβέρνηση, αφετέρου τίθεται θέμα εσωτερικής πληροφόρησης. Αλήθεια, ο σαλτιμπάγκος Λαζόπουλος με τα 3 εκ στο εξωτερικό, που τόσο φρόντισε για την προβολή του ΤΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, που έχει χαθεί από τις εξελίξειςμτόσο καιρό ?

Μαρίκα

Υποψιάζομαι οτι είναι ένας από αυτούς που ψήφισαν ΝΑΙ ενώ είχαν αφήσει να εννοηθεί οτι θα ψηφίσουν ΟΧΙ!!

john

Πρωτη φορα αριστερα με capital control για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ εκτος απο τους απλυτους ημιτρελους που μας κυβερνουν.Εαν μας γυρισετε στην παλαιολιθικη εποχη,εκτος ευρωπης,ψαξτε νομισματοκοπειο να κρυφτητε.

Babis

Άπλυτους;;; Άπλυτος είσαι και φαίνεσαι ρε!! Αυτοί είναι πλούσιοι!!!! Ζάμπλουτοι για την ακρίβεια με καταθέσεις εκατομμυρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό, μετοχές και ένα σκασμό ακίνητα. Ημίτρελοι;;; Εγώ αν είχα τόσα χρήματα δεν θα το έπαιζα ημίτρελος αλλά τελείος τρελός!!!

GeorgeM

Έχεις δίκιο! Αλλά, μόνο αυτό το όνομα να βγει! Μην βγει κανένα άλλο γιατί είναι και οι δικοί σας "μεσα"...

ΤΟΦΑ

ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΑΥΤΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΦΟΡΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΖΟΡΙ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟ ΣΟΥ?

Κύριε Αυγενάκη

αφού έχεις " άκρες " , πες μας ποιοί είναι στις λίστες των φοροφυγάδων που δεν μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ποιοί έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό που δεν δικαιολογούνται με τις φορολογικές δηλώσεις και τι μπορεί να γίνει μ'αυτούς για να ελαφρυνθεί το χρέος και ο Ελληνικός Λαός. Θα το εκτιμούσε ο κόσμος του μόχθου.

Sakis

Μπορει οντως να τα πηρε η Βαλαβανη.Ισως χρειαζοταν λεφτα για να μαθει να μιλαει ελληνικα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras

Σφοδρή αντιπαράθεση γύρω από το λεγόμενο «ολιστικό πρόγραμμα ανάπτυξης» - Τσίπρας vs Γεννηματά που ζήτησε μετ΄ επιτάσεως άμεση προσφυγή στις κάλπες - «Λαγό του Τσίπρα» θεωρούν στη ΝΔ τον Καμμένο μετά την πρόταση για τριπλές εκλογές τον Μάιο του 19

tsipras

Ελλάδα και Ιταλία βρίσκονται στο επίκεντρο του γερμανικού τύπου ενόψει Γιούρογκρουπ. Ιδιαίτερα έντονη η δυσπιστία απέναντι στη νέα ιταλική κυβέρνηση, που αναμένεται να υιοθετήσει σκληρή στάση στις Βρυξέλλες

antonaros

Με ανάρτησή του στο facebook ασκεί σκληρή κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ για τις αναφορές του στη Βουλή και σημειώνει ότι οι παράγοντες που επεδίωκαν αναταραχή ξεπερνούσαν τις περιορισμένες δυνατότητες δράσης της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς - «Άλλοι ήταν που πάτησαν το κουμπί» γράφει χαρακτηριστικά 

19
19552895

Η υπαίθρια γλυπτοθήκη είναι η πρώτη στο είδος της στην Ελλάδα - Ο Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε την σημασία της, καθώς αφορά έναν από τους σπουδαιότερους σύγχρονους γλύπτες, τον Γιώργο Ζογγολόπουλο

1
ke_syriza_tsipras

«Η Νέα Δημοκρατία έχει εδώ και χρόνια υιοθετήσει τις πιο ακραία νεοφιλελεύθερες και κοινωνικά ανάλγητες πολιτικές, που συνοδεύονται από υπερσυντηρητικές και ακροδεξιού χαρακτήρα επιλογές» - «Η πλήρης προσχώρηση του ΠΑΣΟΚ στις νεοφιλελεύθερες, αντικοινωνικές πολιτικές είχε ως αποτέλεσμα τη διάρρηξη των σχέσεων και των δεσμών ανάμεσα στην σοσιαλδημοκρατία και τις κοινωνικές δυνάμεις που τη στήριζαν παραδοσιακά»

20
23dcbc61ad2b8eedaa0d1e8fc3558bd4

Ο επικεφαλής του ΕΚ συναντήθηκε με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη ο οποίος τον ενημέρωσε για την πρόσφατη επίσκεψή του στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης όπου κρατούνται παράνομα οι δύο Έλληνες αξιωματικοί