Χιούγκο Ντίξον: Πώς μπορεί ο Τσίπρας να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των εταίρων;

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο γνωστός αρθρογράφος και στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου, που πιστεύει ότι μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις

Τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα σχολιάζει ο γνωστός αρθρογράφος του Reuters Χιούγκο Ντίξον με σειρά αναρτήσεών του στο Twitter. 

Αναφερόμενος στην έλλειψη εμπιστοσύνης εκ μέρους των εταίρων για το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, o Ντίξον επισημαίνει το συγκεκριμένο ζήτημα θα έπρεπε να απασχολεί κυρίως τους ηγέτες της ΕΕ και όχι τους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης, που οφείλουν να εστιάζουν στα δημοσιονομικά ζητήματα.

«Ο Τσίπρας πρέπει να κάνει μία κίνηση που θα αλλάξει τα δεδομένα αναφορικά με το θέμα της εμπιστοσύνης. Πρέπει να εξηγήσει στους ηγέτες πώς η Ελλάδα θα αποκτήσει νέα κυβέρνηση που θα δεσμευτεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα», γράφει σε ανάρτησή του ο γνωστός αρθρογράφος.

«Αναφορικά με αυτήν την καταλυτική κίνηση, οι καλύτερες ιδέες που έχω είναι οι εξής: κυβέρνηση τεχνοκρατών, νομιμοποιημένη με δημοψήφισμα, κυβέρνηση εθνικής ενότητας επίσης νομιμοποιημένη με δημοψήφισμα ή εκλογές», προσθέτει σε επόμενο tweet του.

Αυτά τα τρία σενάρια, κατά σειρά προτίμησης, είναι για τον αρθρογράφο οι καλύτεροι τρόποι για να ανακτήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός την εμπιστοσύνη των εταίρων.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει όμως ο γνωστός αρθρογράφος και στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου, που πιστεύει ότι μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις. «Πρέπει να πείσει τον Τσίπρα να εξηγήσει στους άλλους ηγέτες ΣΗΜΕΡΑ κιόλας τη φύση της νέας κυβέρνησης», αναφέρει ο δημοσιογράφος του Reuters.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr