Οι δανειστές εισηγούνται απόψε στο Eurogroup αποδοχή ή απόρριψη των ελληνικών προτάσεων

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη Λαγκάρντ, Γιούνκερ, Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ - Στόχος των επικεφαλής του ΔΝΤ, της Κομισιόν, της ΕΚΤ και των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης ήταν να συμφωνήσουν σε μια κοινή θέση πάνω στις ελληνικές προτάσεις -

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Κριστίν Λαγκάρντ, Μάριο Ντράγκι και Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Επιτροπής, ο στόχος ήταν να συμφωνήσουν σε μια κοινή θέση των θεσμών πάνω στις ελληνικές προτάσεις, η οποία αυτήν την ώρα συγγράφεται και θα αποσταλεί στο Eurogroup.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μ. Σχοινάς υπενθύμισε ότι στο πλαίσιο της εντολής από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να εξετάσουν το ελληνικό αίτημα για νέο πρόγραμμα, οι τρεις θεσμοί διενεργούν παράλληλα έρευνα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία επίσης θα αποσταλεί στα κράτη μέλη.

Στις 14:00 (ώρα Ελλάδος) η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ πραγματοποίησαν έκτακτη τηλεδιάσκεψη για το ελληνικό ζήτημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr