Λαφαζάνης: «Δεν είμαστε τρελοί να θέλουμε ρήξη»

Ο υπουργός είπε πως ρευστότητα θα υπάρξει ανεξάρτητα από τη στάση των δανειστών

Ρευστότητα στην χώρα θα υπάρξει ανεξάρτητα από τη στάση των δανειστών, σύμφωνα με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος σε δηλώσεις του το βράδυ της Κυριακής, έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ελληνικοί δημοψηφίσματος, υπογράμμισε ότι πιστωτές δεν μπορούν να θέσουν υπό οικονομική ασφυξία την χώρα.

Σχολιάζοντας το ισχυρό προβάδισμα του «όχι» στο δημοψήφισμα ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι αυτή την ώρα η Ελλάδα με δημοκρατία αποφάσισε και έστειλε ένα μήνυμα ότι θέλει μια συμφωνία αξιοπρεπής, «όχι αυτά που κάνατε πέντε χρόνια».

«Αύριο το πρωί η ΕΚΤ θα αποφασίσει για τον ELA. Εμείς είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε. Δεν λέμε να κάνουμε το πρόγραμμά μας αλλά να κάνουμε μια καλή συμφωνία», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε τρελοί να θέλουμε ρήξη».

Σύμφωνα με το κ. Λαφαζάνη, η Ελλάδα μπορεί να σταθεί και να ακολουθήσει μια αξιοπρεπή πορεία και όπως σημείωσε το κεντρικό θέμα της χώρας εκτός της λιτότητας είναι η ρευστότητα, η διαγραφή χρέους και μια ανακούφιση από τη λιτότητα. 

«Αν δεν ενδώσουν η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να ακολουθήσει ένα δρόμο για να στηρίξει το λαό της», ανέφερε, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει επιλογή να φύγει από την Ευρωζώνη αλλά ότι η «αυτό που έχουμε πάνω απ' ολα είναι η επιβίωση του λαού και ειδικά της νεολαίας».

«Έχουμε μια επανάσταση του απλού λαϊκού λαού της χώρας», σημείωσε και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να πάει στους εταίρους και να πει «φτάνει πια», ζητώντας αξιοπρέπεια και σεβασμό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr