Φήμες για ανασχηματισμό και πρωτοβουλίες Τσίπρα σε εσωτερικό και εξωτερικό

Φήμες για ανασχηματισμό και πρωτοβουλίες Τσίπρα σε εσωτερικό και εξωτερικό

Τα δεδομένα αλλάζουν ώρα με την ώρα - «Αποδυναμώνεται» το σενάριο της αντικατάστασης Βαρουφάκη μετά το 60% του «όχι» - Μίλησε με Ολάντ ο πρωθυπουργός, συνεχείς τηλεφωνικές επαφές

Φήμες για ανασχηματισμό και πρωτοβουλίες Τσίπρα σε εσωτερικό και εξωτερικό
Οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, αλλά και κορυφαίοι υπουργοί αρχίζουν να μαζεύονται στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου αναμένεται να υπάρξουν συνεχείς συσκέψεις, με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στο εσωτερικό μέτωπο, αλλά και στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δεδομένα αλλάζουν ώρα με την ώρα, σχετικά με τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργικού επιτελείου, καθώς η θεαματικά μεγάλη διαφορά, που συνεχώς διευρύνεται και δεν έχει καμία σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, κάνει το Μέγαρο Μαξίμου να αποτιμήσει τα πράγματα με διαφορετικό μάτι.

Είναι για παράδειγμα συγκεχυμένη η εικόνα για το εάν θα κάνει και πότε ανασχηματισμό. Τις μεγάλες απογευματινές ώρες κυκλοφορούσε έντονα το σενάριο των αλλαγών και κυρίως αυτό της αντικατάστασης του Γιάνη Βαρουφάκη, ώστε να διευκολυνθεί η διαπραγματευτική προσπάθεια για συμφωνία σύντομα.

Κλείσιμο
Ωστόσο, όσο περνά η ώρα δεν επιβεβαιώνεται οποιαδήποτε πρόθεση για απομάκρυνση του κ. Βαρουφάκη, ούτε όμως και το ίδιο το σενάριο του ανασχηματισμού.

Από το Μέγαρο Μαξίμου δεν επιβεβαιώνουν τίποτα, λέγοντας ότι είναι ακόμη νωρίς για τέτοιες κινήσεις. Μάλιστα από άλλους κυβερνητικούς παράγοντες λεγόταν ότι «με 60% δεν έχει λογική να αλλάξει τον Βαρουφάκη».

Εκείνο που αφήνουν να εννοηθεί όμως είναι ότι πολύ πιθανόν απόψε ο πρωθυπουργός να επιχειρήσει τηλεφωνικές επικοινωνίες με ξένους παράγοντες και, σε κάθε περίπτωση, από αύριο το πρωί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ο κ. Τσίπρας μίλησε με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Πάντως, κορυφαίοι υπουργοί δίνουν τον τόνο των επόμενων κινήσεων: ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε ότι επιδίωξη είναι να υπάρξει συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι «θα διαπραγματευτούμε μια λύση που είναι οικονομικά βιώσιμη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης