Ιούνιος 2015: Ο Τσίπρας έλεγε ότι δεν θα κάνει δημοψήφισμα και πως θα πάρει ο ίδιος την ευθύνη

Ιούνιος 2015: Ο Τσίπρας έλεγε ότι δεν θα κάνει δημοψήφισμα και πως θα πάρει ο ίδιος την ευθύνη

Είναι ασύλληπτο: Δείτε τι έλεγε μόλις λίγες μέρες πριν ανακοινώσει δημοψήφισμα!

Ιούνιος 2015: Ο Τσίπρας έλεγε ότι δεν θα κάνει δημοψήφισμα και πως θα πάρει ο ίδιος την ευθύνη
Εντελώς διαφορετική άποψη είχε για το δημοψήφισμα ο Αλέξης Τσίπρας, μόλις λίγες μέρες πριν ανακοινώσει ότι τελικά αυτή είναι η απόφασή του για την αντιμετώπιση της κατάστασης!

Συγκεκριμένα στις 17 Ιουνίου κατά την επίσκεψη του αυστριακού καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός ξεκάθαρα δήλωσε ότι η ευθύνη του όχι θα βαρύνει αποκλειστικά τον ίδιο και την κυβέρνηση!

Συγκεκριμένα κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον καγκελάριο είχε πει:
«Αν πετύχουμε έναν έντιμο συμβιβασμό εγώ και η κυβέρνηση θα αναλάβουμε το μεγάλο βάρος του πολιτικού κόστους να φέρουμε εις πέρας τη συμφωνία. Αν όμως δεν πετύχουμε έντιμο συμβιβασμό, εγώ και η κυβέρνηση θα αναλάβουμε την ευθύνη να πούμε το μεγάλο 'όχι' στη συνέχιση μιας καταστροφικής πολιτικής για τον ελληνικό λαό».

Κλείσιμο
Τέσσερις μέρες νωρίτερα, σε σύσκεψη στο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός τα είχε πει ακόμα πιο ξεκάθαρα: «Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή. Ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις και να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Οι αποφάσεις και η διαχείριση τους ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς, όσο δύσκολες και να είναι».

Αν πάμε ακόμα πιο πίσω, την περίοδο της διακυβέρνησης Παπανδρέου, όταν ο τότε πρωθυπουργός είχε προτείνει δημοψήφισμα, οι δηλώσεις του τον αφήνουν απολύτως εκτεθειμένο.

«Αν επιχειρήσει ο πρωθυπουργός να διενεργήσει δημοψήφισμα και να θέσει στον λαό το δίλημμα ευρώ και μέτρα ή έξοδος, τότε η κατάρρευση της οικονομίας, η πτώχευση της χώρας θα έρθει πολύ πριν την κάλπη. Αυτό δεν θα είναι δημοψήφισμα, θα είναι μια επικίνδυνη ζαριά για τη χώρα μας…». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο του 2011 επιτέθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου για την πρωτοβουλία περί δημοψηφίσματος.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης