Πώς σχολίασε το Twitter την ανάρτηση Βαρουφάκη για capital controls

Πώς σχολίασε το Twitter την ανάρτηση Βαρουφάκη για capital controls

«Τα capital controls μέσα σε μια νομισματική ένωση είναι μία αντίφαση. Η ελληνική κυβέρνηση αντιτίθεται σε αυτή τη σκέψη», έγραψε σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης

Πώς σχολίασε το Twitter την ανάρτηση Βαρουφάκη για capital controls
To σημερινό tweet του Έλληνα υπουργού οικονομικών περί... της αντιφατικότητας των capital controls μέσα σε μία νομισματική ένωση και της αντίθεσης της ελληνικής κυβέρνησης στην επιβολή τους σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στο Twitter, με πολλούς χρήστες να εστιάζουν στην αντιφατικότητα του συγκεκριμένου σχολίου σε σχέση με τις πρωινές δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΟΙΚ στο BBC.

«Τα capital controls μέσα σε μια νομισματική ένωση είναι μία αντίφαση. Η ελληνική κυβέρνηση αντιτίθεται σε αυτή τη σκέψη», έγραψε σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το τελευταίο tweet του Έλληνα ΥΠΟΙΚ συγκέντρωσε πλήθος σχολίων από Έλληνες και ξένους χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης που εκφράζουν μία μεγάλη ποικιλία συναισθημάτων, από έκπληξη και απορία μέχρι οργή και σύγχυση.

Κλείσιμο
«Σε τι από τα δύο αντιτίθεται η κυβέρνηση, στα capital controls ή την νομισματική ένωση; Οι πράξεις σας υποδηλώνουν το δεύτερο», έγραψε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης.

«Φαίνεται πως έλεγε άλλα το πρωί στο BBC», σχολίασε ο δημοσιογράφος των Financial Times Peter Spiegel. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Κυριακή, το BBC μετέδωσε ότι ο υπουργός οικονομικών δήλωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει capital controls και κλειστές τράπεζες από αύριο, κάτι που ο ίδιος διέψευσε μετά.

«Η ελληνική κυβέρνηση αντιτίθεται σε οτιδήποτε απαιτεί από τους Έλληνες να είναι δημοσιονομικά υπεύθυνοι», σχολίασε ένας άλλος χρήστης.

«Καλύτερα να είστε πιο προσεκτικός με τις δηλώσεις σας», προειδοποίησαν άλλοι τον Έλληνα υπουργό οικονομικών ενώ υπήρξαν και εκείνοι που αντέδρασαν με χιούμορ: χαρακτηριστικό παράδειγμα ο χρήστης που έφτιαξε ένα ποίημα χαϊκού με φράσεις από το tweet.

Δεν έλειψαν όμως και οι πιο οργισμένες αντιδράσεις, με σχόλια όπως «είσαι γελοίος» και «κλασσικός Βαρουφάκης, τη μία λέει ότι θα επιβάλλει capital controls και την άλλη ότι αντιτίθεται στην έννοιά τους».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης