Βαλαβάνη: Είναι και η Ευρωζώνη κοντά στο «ατύχημα»

Βαλαβάνη: Είναι και η Ευρωζώνη κοντά στο «ατύχημα»

Απέναντι στο τελεσίγραφο των δανειστών, μόνη επιλογή ήταν το δημοψήφισμα, υποστήριξε, ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση για ηρεμία, προκειμένου να αποφευχθούν τα capital controls

Βαλαβάνη: Είναι και η Ευρωζώνη κοντά στο «ατύχημα»
«Δεν είμαστε μόνο εμείς κοντά στο ατύχημα, είναι και η Ευρωζώνη», δήλωσε σε εκπομπή του MEGA η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Ν. Βαλαβάνη.


Απέναντι στο τελεσίγραφο των δανειστών, μόνη επιλογή ήταν το δημοψήφισμα, υποστήριξε, ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση για ηρεμία, προκειμένου να αποφευχθούν τα capital controls.
 
«Αν επικρατήσει ηρεμία δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα στις τράπεζες σχολίασε, προτρέποντας όποιον πάει στις τράπεζες να πάρει ό,τι χρειάζεται, 500 ευρώ, 1.000 ευρώ, 1.500 ευρώ», ανέφερε ως παράδειγμα, αλλά να μην αποσύρει ό,τι έχει γιατί αλλιώς θα έχουμε capital controls κανονικά».
Κλείσιμο

«Ο κύριος Ντράγκι είναι εξαιρετικά ανήσυχος για όλη την Ευρωζώνη», ανέφερε μεταφέροντας την πληροφόρηση που είχε για το χθεσινό ραντεβού του επικεφαλής της ΕΚΤ με τον Αντιπρόεδρο Γ. Δραγασάκη. Μετέφερε, επίσης, ότι στην ΕΚΤ παρακολουθούν στενά την κατάσταση και θα αποφασίσουν σήμερα για το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες και το αν θα υπάρχει στήριξη μετά την Τρίτη.

«Η πρότασή μας στη διαπραγμάτευση έχει νόημα αν υπάρξει και συζήτηση για το χρέος», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ χαρακτήρισε «προσχεδιασμένο ατύχημα» την πρόταση που κατέθεσαν οι Θεσμοί προς την ελληνική πλευρά.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης