Υποχώρηση των δανειστών: Στο 13% ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία

Υποχώρηση των δανειστών: Στο 13% ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία

Ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ δηλώνει πως είναι πιθανή η επιβολή capital controls την επόμενη εβδομάδα, αν δεν υπάρξει συμφωνία, για την οποία πάντως δίνει «περισσότερες πιθανότητες από 50%» - Είναι πιθανό να περιλαμβάνει επανάληψη της διατύπωσης του Νοεμβρίου του 2012 για το χρέος

Υποχώρηση των δανειστών: Στο 13% ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία
ΦΠΑ στο 13% για τα ξενοδοχεία, και όχι στο 23%, θα προβλέπει η τελική πρόταση των θεσμών, που αναμένεται να κατατεθεί στο αυριανό Eurogroup, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της Ευρωζώνης που επικαλείται το Reuters. Ο ίδιος υποστηρίζει πως είναι πιθανό η συμφωνία να περιέχει μια επανάληψη της δέσμευσης για επανεξέταση του ελληνικού χρέους, όπως είχε διατυπωθεί στην απόφαση του Eurogroup τον Νοέμβριο του 2012.

Ο ίδιος αξιωματούχος, μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευής, δήλωσε πως οι πιθανότητες για συμφωνία με την Ελλάδα είναι «περισσότερες από 50%», αλλά πως αν κάτι τέτοιο τελικά δεν συμβεί, τότε είναι πολύ πιθανή η επιβολή ελέγχου κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες την ερχόμενη εβδομάδα. 

Κλείσιμο
Ο αξιωματούχος της ΕΕ προέβλεψε επίσης, ότι ακόμα και εάν υπάρξει συμφωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο, τότε η Ελλάδα πιθανότατα θα καθυστερήσει την πληρωμή της δόσης ύψους περίπου 1,5 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ, που είναι προγραμματισμένη για τις 30 Ιουνίου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης