Σόιμπλε: Στο 50% οι πιθανότητες για επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα

Σόιμπλε: Στο 50% οι πιθανότητες για επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα

Η ελληνική κυβέρνηση είναι δημοκρατικά εκλεγμένη, όπως και η γερμανική, είπε με νόημα ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ - Δήλωσε πως οι ελληνικές προτάσεις βασίζονται μόνο σε αυξήσεις φόρων

Σόιμπλε: Στο 50% οι πιθανότητες για επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα
Στο 50% βλέπει τις πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα τις ερχόμενες ημέρες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος σε νέες του δηλώσεις, εν όψει του αυριανού κρίσιμου Eurogroup για την χώρα μας, διεμήνυσε πως η προθεσμία για την κυβέρνηση είναι η 30ή Ιουνίου και ούτε μια ημέρα παραπάνω.

«Η 30ή Ιουνίου είναι 30ή Ιουνίου και όχι η πρώτη Ιουλίου», υπογράμμισε  ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγ Σόιμπλε, αναφερόμενος στην προθεσμία που έχει δοθεί στην Ελλάδα προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία μετ ους πιστωτές του.
Κλείσιμο

Μια ημέρα έπειτα από τη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης η οποία, μάλιστα, φέρεται να τερματίστηκε εξαιτίας του γεγονότος ότι ο ίδιος χαρακτήρισε «χαλαρές» τις προτάσεις των θεσμών, ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι οι ηγέτες και οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης προσπαθούν να ανοίξουν τον δρόμο για μια βιώσιμη ανάπτυξη της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, η Ελλάδα γνωρίζει πολύ καλά τα πλεονεκτήματα της παραμονής της χώρας στο ευρώ και όπως υπογράμμισε, αν χαθεί η εμπιστοσύνη στην ΟΝΕ, ρισκάρουμε πολλά περισσότερα.

«Αν χάσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και καταστρέψουμε την σταθερότητα του ευρώ, το τίμημα θα είναι πολύ μεγάλο», προειδοποίησε, σημειώνοντας, πάντως, πως δεν υπάρχει κανένα κράτος-μέλος της Ευρωζώνης που να μπορεί να συγκριθεί με την Ελλάδα αλλά τονίζοντας παράλληλα ότι «οι πραγματικές αλλαγές έρχονται σε περιόδους κρίσης».

Μεταξύ άλλων ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στις ελληνικές προτάσεις, λέγοντας πως δεν βασίζονται σε περικοπές, αλλά μόνο σε αυξήσεις φόρων, ενώ υπογράμμισε με νόημα ότι όπως η ελληνική κυβέρνηση έτσι και η δική του εκλέχθηκε δημοκρατικά και τόνισε ότι οι κανόνες της Ευρωζώνης πρέπει να τηρούνται από όλους. 

«Πολύ γενναιόδωρη η πρόταση των δανειστών»

Νωρίτερα την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ, χαρακτήρισε «πολύ γενναιόδωρη» την πρόταση των πιστωτών της Ελλάδας προς την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κ. Γιέγκερ, οι διεθνείς πιστωτές έχουν κάνει συμβιβασμούς στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για αυτό και όπως υπογράμμισε, 
τώρα είναι στο χέρι των Ελλήνων να κινηθούν.

«Είναι στο χέρι της Ελληνικής πλευράς να κάνει τη δική της συνεισφορά για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα», είπε χαρακτηριστά, σημειώνοντας ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, έκανε απόλυτα κατανοητό σε όλους ότι ο χρόνος πιέζει πλέον την Ελλάδα 

Μεταξύ άλλων, ο Γιέγκερ διεμήνυσε ότι στόχος των Ευρωπαίων ηγετών είναι να κρατήσουν Ελλάδα στο ευρώ και πως σκοπός της αυριανής συνάντησης των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης είναι να υπάρξει τελικά συμφωνία μεταξύ Αθήνας και πιστωτών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Σόιμπλε οι ηγέτες της Ευρωζώνης δεν θα χρειαστεί να συναντηθούν ξανά άμεσα για να συζητήσουν για την Ελλάδα, αν στο Eurogroup που συνεδριάζει αύριο στις 18.00 (ώρα Ελλάδας), υπάρξει συμφωνία.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης