Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα την Δευτέρα

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα την Δευτέρα

Θρίλερ 4 ημερών στα οποίο παίζονται όλα για όλα - Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανακοίνωσε με tweet σύγκληση του ανωτάτου ευρωπαϊκού οργάνου - Σπίγκελ (δημοσιογράφος των FT): Θεός να βάλει το χέρι του - Επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ το Σαββατοκύριακο - Reuters: Φόβοι της ΕΚΤ ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν τη Δευτέρα

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα την Δευτέρα
Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής τη Δευτέρα με αποκλειστικό θέμα την Ελλάδα ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο 
πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ μέσω Twitter. 

Κλείσιμο
Η απόφαση ελήφθη μετά το Eurogroup της Πέμπτης στο οποίο δεν υπήρξε καμία συμφωνία για την Ελλάδα και με το βάρος των χρονικών περιθωρίων που στενεύουν επικίνδυνα για τη χώρα.

«Μετά την έκβαση της συνεδρίασης του Eurogroup σήμερα, αποφάσισα τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής τη Δευτέρα 22 Ιουνίου και ώρα 19.00. Είναι καιρός να συζητηθεί επειγόντως το ζήτημα της Ελλάδας στο υψηλότερο επίπεδο», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Τουσκ. 



Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ σχετικά με την επερχόμενη Έκτακτη Σύνοδο, σχολίασε ότι η αποτελεσματικότητα της θα κριθεί από το αν η Αθήνα στείλει νέες προτάσεις μέχρι τότε. Αξιωματούχοι από τις Βρυξέλλες πάντως κάνουν λόγο για ύστατη ευκαιρία της Ελλάδας. 

Νωρίτερα και αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, Ντάισελμπλούμ και Μοσκοβισί τόνισαν τη στενότητα των χρονικών περιθωρίων αλλά και την ανάγκη η Ελλάδα να καταθέσει επιτέλους ολοκληρωμένες προτάσεις προς τους Θεσμούς.

Δεν παρέλειψαν βέβαια να τονίσουν με κάθε τρόπο πως η μπάλα είναι πλέον στο ελληνικό γήπεδο και πως οι θεσμοί έχουν κάνει οτιδήποτε είναι δυνατό για να δώσουν μια λύση στο ελληνικό πρόβλημα. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

Η αναγγελία της έκτακτης Συνόδου έγινε δεκτή με έκπληξη και από τους διεθνείς αναλυτές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γνωστός οικονομικός συντάκτης των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ σχολιάζοντας και το γεγονός ότι μπορεί να χρειαστεί να συνέλθει νωρίτερα και το Eurogroup σχολίασε στο Twitter: «Ο Θεός να μας βοηθήσει».  



Κυβερνητικές πηγές: Ελπίζουμε η Σύνοδος της Δευτέρας να είναι παραγωγική

Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup, κυβερνητικές πηγές εξέφρασαν από την Αγία Πετρούπολη -στην οποία βρίσκεται ο πρωθυπουργός- ότι ελπίζουν η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας να είναι παραγωγική.

Παράλληλα, επιβεβαίωσαν ότι το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός θα έχει αναλυτική συνομιλία με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Reuters: Φόβοι της ΕΚΤ ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν τη Δευτέρα

Εν τω μεταξύ, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης πως στέλεχος της ΕΚΤ ενημέρωσε τους υπουργούς Οικονομικούς της Ευρωζώνης, κατά τη διάρκεια του Eurogroup, ότι πιθανώς οι ελληνικές τράπεζες να μην μπορούν να ανοίξουν την Δευτέρα.

Ειδικότερα, το πρακτορείο μετέδωσε ότι όταν ο Μπενουά Κερέ ρωτήθηκε από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ εάν οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να ανοίξουν την Παρασκευή και το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας απάντησε: «Αύριο ναι. Τη Δευτέρα δεν ξέρω».

Την παραπάνω είδηση αναμετέδωσαν αρκετοί δημοσιογράφοι διεθνών ΜΜΕ, κυρίως μέσω του Twitter, επικαλούμενοι πηγές του πρακτορείου.

Ωστόσο, ο δημοσιογράφος των FΤ, Πίτερ Σπίγκελ, έσπευσε μέσω Twitter να διαψεύσει τις εν λόγω πληροφορίες, αναφέροντας πως κύκλοι της ΕΚΤ αρνούνται το γεγονός ότι ο κ. Κερέ έκανε την παραπάνω δήλωση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης