Ο Βαρουφάκης... οκλαδόν σε επικοινωνιακό παροξυσμό

Ο Βαρουφάκης... οκλαδόν σε επικοινωνιακό παροξυσμό

Στα... πατώματα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα - Αποκάλυψε ότι: Υπογράψαμε τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου γιατί θα μας έκλειναν τις τράπεζες

Σε μία μάλλον... ασυνήθιστη πόζα, τουλάχιστον για τα δεδομένα της Βουλής, «συνέλαβε» ο φωτογραφικός φακός τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαρουφάκης δεν καθόταν σε κάποιο έδρανο, αλλά οκλαδόν στο δάπεδο της αίθουσας, έχοντας δίπλα του το φάκελό του και το κινητό του τηλέφωνο.Ο κ. Βαρουφάκης μόλις είχε φτάσει από το αεροδρόμιο και μπήκε στην αίθουσα της Γερουσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών επιθυμούσε να επιστρέψει νωρίτερα, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει πρωινή πτήση από το αεροδρόμιο Ηρακλείου...  Η εικόνα αυτή του κ. Βαρουφάκη έκανε, φυσικά, το γύρο των social media, καθώς τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών δείχνει να βρίσκεται σε έναν επικοινωνιακό... παροξυσμό.Είναι χαρακτηριστικό πως, έπειτα από ένα διάστημα, κατά το οποίο ο υπουργός Οικονομικών είχε προφανώς θέσει περιορισμούς στον εαυτό του, όσον αφορά στις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ, εσχάτως εμφανίζεται εκ νέου εξόχως επικοινωνιακός, με μια «αλυσίδα» συνεντεύξεων στα διεθνή media.Αποκορύφωμα, πάντως, ήταν η χθεσινοβραδινή ομιλία του κ. Βαρουφάκη σε πλατεία του Ηρακλείου της Κρήτης, όπου εμφανίστηκε «λάβρος» κατά των δανειστών και επέμεινε ότι η ελληνική κυβέρνηση έδιωξε την Τρόικα και δεν προτίθεται να γίνει «yes man» των θεσμών.Μπαίνοντας ο Αλέξης Τσίπρας στην αίθουσα της Γερουσίας, χειροκροτήθηκε από το σύνολο των βουλευτών, ωστόσο μία βουλευτής ξεχώρισε για το ένθερμο χειροκρότημά της. Ήταν η Αννα Βαγενά. Η γνωστή ηθοποιός όχι μόνο χειροκρότησε με ζέση τον πρωθυπουργό, αλλά επιδίωξε να τον ασπαστεί όταν την πλησίασε, κάτι που κατάφερε κιόλας.

Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός κάθησε δίπλα στον αντιπρόεδρο της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλο, του οποίου ήταν κενή η θέση δίπλα του. Ο κ. Μητρόπουλος, περισσότερο διαχυτικός απ' ότι θα περίμενε κανείς, αγκάλιασε σφιχτά τον πρωθυπουργό, διαλύοντας με αυτόν τον τρόπο την ψυχρότητα που διακρίνεται τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα σε αυτόν και το Μέγαρο Μαξίμου.

Λίγο μετά η Θεανώ Φωτίου που καθόταν στο διπλανό έδρανο πλησίασε τον πρωθυπουργό και φάνηκε να του χαρίζει ένα μικρό δώρο.

Λίγα λεπτά μετά ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Τσίπρας. Οι δημοσιογράφοι ειδοποιήθηκαν να ανέβουν στα θεωρεία της Γερουσίας για πρώτη φορά, καθώς δεν χωρούσαν στην αίθουσα, αφού στη συνεδρίαση συμμετείχαν και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας. Μάλιστα, κάποιοι βουλευτές αναγκάστηκαν να καθήσουν στα έδρανα των αξιωματούχων, δίπλα από το βήμα, όπως οι κ.κ. Λαφαζάνης, Στρατούλης, Φίλης, Δρίτσας, Μάρδας και Βούτσης.

Τι είπαν Σκουρλέτης, Τσακαλώτος, Λαπαβίτσας, Μητρόπουλος

Αγωνία και προβληματισμό εξέφρασαν για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πήραν το λόγο μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Οι βουλευτές αποτύπωσαν την άποψή τους σε ό,τι αφορά στην τακτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί, ενώ ορισμένοι εξ αυτών μίλησαν και για το ενδεχόμενο εναλλακτικής λύσης.

Μετά τον Αλέξη Τσίπρα, το λόγο πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη διαπραγμάτευση, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος επανέλαβε πως το Σαββατοκύριακο οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης παρέδωσαν ισοδύναμα που αφορούσαν σε δομικές αλλαγές, όπως η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ. Επιπλέον, σημείωσε ότι οι τα τεχνικά κλιμάκια στις Βρυξέλλες δήλωσαν αναρμόδια να διαπραγματευτούν περί αυτών των ζητημάτων.

Ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, ανέφερε στην παρέμβασή του ότι το υπερόπλο της ελληνικής πλευράς είναι η συμμετοχή στην ευρωζώνη. Εξήγησε ότι συμβαίνει ό,τι ανέφεραν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό, δηλαδή πως, σε περίπτωση που γίνει η αρχή από μια χώρα, θα ακολουθήσουν και άλλες. Ωστόσο, ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε πως αυτό πρέπει να δοκιμαστεί μέχρι τέλους. Τόνισε, δε, ότι βασική υπερασπιστική γραμμή είναι το χρέος.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Μητρόπουλος άσκησε κριτική στον τρόπο που έγινε η διαπραγμάτευση τους τελευταίους μήνες. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «η διαπραγμάτευση χάθηκε, έχουμε κακά αποτελέσματα, διότι δεν είχαμε ολοκληρωμένο σχέδιο, έγιναν λάθη από τους διαπραγματευτές και κακώς πήγαμε στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου».

Ο κ. Μητρόπουλος πρόσθεσε πως, «ωστόσο, πρέπει να επιμείνουμε στην αποφυγή της ρήξης και στην αναζήτηση συμφωνίας μέχρις εσχάτων, ώστε να έχουμε τη λιγότερο επώδυνη λύση». Τόνισε, δε, ότι «πρέπει να σχεδιάσουμε να πετύχουμε αργότερα τη βελτίωση της συμφωνίας με καλύτερους πολιτικούς και κοινωνικούς όρους».

Ο Αλέκος Καλύβης σημείωσε πως χρειάζεται απεμπλοκή από την ιστορία της διαπραγμάτευσης και «να γυρίσουμε τη συζήτηση στο πρόγραμμά μας». Ζήτησε, επίσης, από τον Αλέξη Τσίπρα να πει ότι η επιλογή της χώρας είναι η παραμονή στο ευρώ, αλλά δεν είναι η καταστροφή η αποχώρηση από αυτό.

Ο Κώστας Λαπαβίτσας επανέλαβε την άποψή του ότι, εφόσον συνεχιστεί η πίεση, «να δούμε τη συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ».

Ο βουλευτής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Στάθης Λεωτσάκος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχουν διέξοδοι και ότι, ναι μεν στην κρίση υπάρχουν δυσκολίες, δεν υπάρχουν όμως μονόδρομοι. Τόνισε, επιπλέον, πως οι προτάσεις που στάλθηκαν δεν είναι στο πλαισιο του προγράμματός του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε να ενημερωθεί ο κόσμος ότι υπάρχει εναλλακτική λύση.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Παναγιώτης Ήσυχος, ανέφερε πως μπορεί η διαπραγμάτευση να μην είναι στο καλύτερό της σημείο, εντούτοις αυτό ίσως να αποδεικνύει ότι μπορεί να βρεθεί κάποια λύση. Ο κ. Ήσυχος ζήτησε «να διαμηνύσουμε βροντερά, επιτέλους ας συνεννοηθούν οι εταίροι για το τι θέλει ο καθένας και τι θέλουν όλοι μαζί».

Βαρουφάκης: Υπογράψαμε τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου γιατί θα μας έκλειναν τις τράπεζες 

Την αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση βρέθηκε ουσιαστικά με την πλάτη στον τοίχο κατά τις πρώτες εβδομάδες της διαπραγμάτευσης και αναγκάστηκε να προχωρήσει στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου στο Eurogroup υπό την απειλή ότι θα έκλειναν οι τράπεζες έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στο περιθώριο της συνεδρίασης μιλώντας με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, ο κ. Βαρουφάκης είχε δεχτεί σκληρή κριτική από βουλευτές για εκείνη την επιλογή της κυβέρνησης και έδωσε αυτές αυτήν την απάντηση αποδεχόμενος ουσιαστικά στην πραγματικότητα τη δύσκολη θέση στην οποία είχε περιέλθει εκείνο το διάστημα. 

Διαβεβαίωνε πάντως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τους βουλευτές ότι είναι στη λογική της ρήξης. Τα σενάρια της ρήξης απασχόλησαν ιδιαιτέρως τη συνεδρίαση. Ο Γιάννης Μπαλάφας, στέλεχος της ανανεωτικής πτέρυγας στην οποία ανήκει και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, τόνισε στην ομιλία του ότι κάποιοι γοητεύονται από τα σενάρια της ρήξης και αρέσκονται να την κλίνουν σε όλες τις πτώσεις. 

«Δεν είναι θέμα γοητείας, απλά χωρίς σενάρια ρήξης δεν κάνεις διαπραγμάτευση» απάντησε ο εκ των κορυφαίων του αριστερού ρεύματος Στάθης Λεουτσάκος.  Αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σημείωσε με νόημα, αιφνιδιάζοντας πολλούς, «αλίμονο αν δεν έχουμε τις σκέψεις μας και στο ενδεχόμενο της ρήξης».ΣΧΟΛΙΑ (158)

AAAfonos

Σωστός... Τα σόου τα βλέπεις πάντα χαλαρά και ανέμελα.Αμα λάχει ξαπλώνεις κιόλας και τα ξύνεις.

Δημήτρης Μπεχράκης

Για όποιον δεν θεωρεί προσβλητική αυτή την εικόνα, θα ήθελα να ρωτήσω τι διαφορά έχει από το να ρευόταν την κόκα-κόλα που έπινε; Και αν γυρνούσε και στο τοίχο σε μια γωνιά και ουρούσε; Δεν ντρέπεστε ξεφτιλισμένοι... Απόλυτος εξευτελισμός και προσβολή των πάντων.

Την μαθητριούλα...

Την μαθητριούλα θέλει να παραστήσει?...

Συριζαίος Φακίρης Διεθνούς Φήμης

Δεν είναι περίεργο να κάθεται χάμω οκλαδόν στις συνεδριάσεις. Και εγώ στις οικογενειακές συναθροίσεις κάθομαι πάνω σε καρφιά και σε κανένα δεν φαίνεται παράξενο...

Μανόλης Σ.

Πολύ καλό! Κι εγώ παρομοίως. Ειδικά στις τελευταίες οικογενειακές συναθροίσεις όπου πρέπει να συζητήσουμε τα οικογενειακά μας οικονομικά.

Χατζατζαρηδες

Γυφτοι ΟΥΣΤ

Μαρκος Γουναρης

Και απο τους πολιτισμενους εφαγες και εσυ καλα που πειραζαν τα νουμερα και εδιναν μερες με παχιες αγελαδες κατω απο το καλοκαιρινο ηλιο.Φαε το σανο σου τωρα.Τα τετοια αυτουνου δε τα φτανετε ακομα.

george

Ο ΑΛΕΞΕΪ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΓΟΥΝΑΡΗ. ΤΟΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟ ΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ?

GKP.

Ό άνθρωπος αυτός, ο μπαρούφας, αποδείχτηκε και είναι μέχρι το τέλος ένας τέλειος καραγκιόζης.Ό Τσίπρας είναι ο μοιραίος άνθρωπος.Αποδείχτηκε ανίκανος από την πρώτη μέρα να κυβερνήσει, είναι ικανός μόνο να μας οδηγήσει στην καταστροφή.Το θλιβερό συνοθύλευμα του οποίου ηγείται δεν έχει να προτείνει τίποτα το θετικό για τον Ελληνικό Λαό, παρά μόνο δάκρυα και αίμα.Διαμορφώνει συνθήκες εμφυλίου στο εσωτερικό και απομώνωσης της Ελλάδας στο εξωτερικό.Ή καταστροφή και όχι η ελπίδα όπως έλεγε το κατάπτυστο προεκλογικό μύνημα του ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν.Οι μόνοι ωφελημένοι οι Λαθρομετανάστες και οι κοπρίτες Δημόσιοι υπάλληλοι.Αυτό είναι το καινούργιο που έλεγε ότι θα ψήφιζε η Γιάννα Αγγελοπούλου.Ή καταστροφή των πάρα πολλών για την επιβίωση των λίγων.Αυτοί που μας οδηγούν σε χρεοκοπία νομίζουν ότι τελικά θα μπορέσουν να γλυτώσουν; Πηγαίνει ο Τσίπρας μετά το όπως φαίνεται αποτυχημένο τελικό Γιούρογκρουπ στην Ρωσία που και να θέλει δεν μπορεί να βοηθήσει.Εξωτερική πολιτική με μυαλό 10χρονου Ό Τσίπρας τελείωσε πρόωρα το Ελληνικό καλοκαίρι και βάζει την Ελλάδα σε μόνιμο χειμώνα.

Νι

Εισαι πληρως ασχετος.Ο Ταιπρας εκφραζει τον Ελληνικο λαο που θελει ρηξη!για να σταματησει η αιμοραγια με 70% στο οριο της φτωχιας και 27%ανεργια σταθερη εδω και 5 χρονια και πΜε.Ενα κρατος που χτιστηκε στην Αθηνα του 50% του πλυθησμου μονο δημοσιου μπορουν να γινουν αλλα και αυτοι κινουν την οικονομια ξερεις, γιατι ειναι οι μοναδικοι που ξοδευουν και στη τελικη ξερεις πολλους δημοσιους που να προκοψαν?κεινουν χρημα και αυτο χρειαζεται μια καλη οικονομια.Οσο για το Βαρουφακη,μια χαρα τα λεει και τα κανει κιολας!εσυ αν φοβασαι το αυριο αλλαξε χωρα,εμεις εδω βαρουφακη θελουμε ακομα και χρεοκοπια να εχουμε!στ τσακιδια το συστημα τους.

athomas32

Ηθελα να ξερα καποιοι που σας αρεσει το ευρω..... πριν ερθει αυτο το νομισμα θυμαστε με 250 δραχμες οτι αγοραζαμε ενα πιτογυρο και το χ/αιρομασταν ? Ξεχ/ασατε με τη δραχ/μη που βγαιναμε μερα παρα μερα και χ/τυπουσαμε ατελειωτα σουβλακια και καλαμποκια στις παραλιες ? Εσας που σας αρεσει το ευρω μια πιτα γυρο αναλογικα εκτοξευτηκε στις 700 δραχ/μες. Ενα πατατακι στο 1 ευρώ δηλαδη 350 δραχ/μες και παλια είχ/αν 90 δρχ/μες . Αχ/ Ελληνα νεοελληνα ποσο Μ....ας είσαι φατε ευρώ τωρα.... Λετε η αγγλια η κινα η αμερικη η ρωσια η ιαπωνια να ήταν οι χ/αζοι που κρατησαν τα νομισματα τους εμεις ειμαστε οι εξυπνοι που καταργησαμε το εθνικο νομισμα

jfk

Τι τούβλο αμόλησες μόλις τώρα αδερφέ μου....?! Ρε τι σχέση έχει η Ελλάδα με την Αγγλία την Κίνα και την Ιαπωνία???? Δες πρώτα τι παράγουν αυτές οι χώρες σε σχέση με εμάς και θα καταλάβεις γιατί έχουν δικό τους ισχυρό νόμισμα! Εμείς με την σταφίδα και την ελιά δυστυχώς δεν είμαστε για πολλά... Όσο για την δραχμή που στηρίζεις, μιλάς για τιμές προ δεκαπενταετίας! Εκ των πραγμάτων θα έπαιρναν αύξηση όλα τα προϊόντα ανεξαρτήτου νομίσματος! Αλλά που να σου εξηγώ τώρα....

maturemenrule

Στη φωτογραφία κατά σειρά Νο 3, ποιο είναι αυτό το μανάρι με το άσπρο πουκάμισο και το μουστάκι,στην πίσω σειρά ? Τι τεκνό είναι αυτό μανούλα μου ??!! Θέλω άμεσα πληροφόρηση,πως την γκουγκλάρω αυτή την αγορίνα ?? Τι ζημιά έπαθα,έχει τέτοια μανάρια το Ελληνικό Κοινοβούλιο ?????????????

Συριζαίος Top Model

Αυτός δεν είναι ο Λεουτσάκος; Και που να τον δεις και shirtless, με χρυσή καδένα...Είναι μοντέλο του Οίκου Harmani.

Giorgos

Καραγκιόζης κατέληξε... Τον είχα και καθηγητή...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης