Στην Αθήνα σήμερα ο Αυστριακός καγκελάριος Φάιμαν

Στην Αθήνα σήμερα ο Αυστριακός καγκελάριος Φάιμαν

Επίσκεψη ουσίας, καθώς θα έχει την ευκαιρία να σχηματίσει μια εικόνα για την κατάσταση στην Ελλάδα - Θα επισκεφθεί κοινωνικές εγκαταστάσεις, σχολεία και νοσοκομεία, αλλά και επιχειρήσεις

Στην Αθήνα σήμερα ο Αυστριακός καγκελάριος Φάιμαν
Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί από σήμερα ο αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν μετά από πρόσκληση που του είχε απευθύνει τηλεφωνικά ο Αλέξης Τσίπρας, ανταποδίδοντας την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Βιέννη στις 9 Φεβρουαρίου.

Ο Φάιμαν είναι ο πρώτος αρχηγός κυβέρνησης χώρας-μέλους της Ευρωπαικής Ενωσης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα από την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Τσίπρα τον Ιανουάριο.

Ο αυστριακός καγκελάριος, ο οποίος είχε τονίσει στον κ. Τσίπρα την ανάγκη να υπάρχει μια μακροπρόθεσμη διευθέτηση της χρηματοδότης για την Ελλάδα, διευκρίνισε ότι η επίσκεψή του δεν είναι «κόκκινων χαλιών», αλλά ουσίας, καθώς θα έχει την ευκαιρία να σχηματίσει μια εικόνα για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε, θα επισκεφθεί κοινωνικές εγκαταστάσεις, σχολεία και νοσοκομεία, αλλά και επιχειρήσεις, ενώ θα συνομιλήσει με αυστριακούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Ο ίδιος είχε υπογραμμίσει σε δηλώσεις του την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν επισκέπτεται την Αθήνα ως «πολύξερος» για να δώσει συμβουλές, αλλά επειδή θέλει να δώσει μήνυμα στήριξης στην ελληνική κυβέρνηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης