Δημοσιονομικό και μεταρρυθμίσεις θα συζητήσουν οι απεσταλμένοι Τσίπρα στις Βρυξέλλες

Δημοσιονομικό και μεταρρυθμίσεις θα συζητήσουν οι απεσταλμένοι Τσίπρα στις Βρυξέλλες

Η 18η Ιουνίου είναι μια σημαντική ημερομηνία, λένε στο Μαξίμου - Η ελληνική πλευρά εμμένει στις προτάσεις της για το χρέος - Τι θα προταθεί για τους συντελεστές ΦΠΑ

Δημοσιονομικό και μεταρρυθμίσεις θα συζητήσουν οι απεσταλμένοι Τσίπρα στις Βρυξέλλες
Με τη συμμετοχή των Γιάννη Δραγασάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Νίκου Παππά και Γιώργου Χουλιαράκη αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας θα μεταφέρουν στους συνομιλητές τους νέες προτάσεις δημοσιονομικού και διοικητικού τύπου με στόχο να περιοριστεί το δημοσιονομικό κενό.

Η ελληνική πλευρά εμμένει στις προτάσεις της για το χρέος, στις θέσεις της για τρεις συντελεστές ΦΠΑ και στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Συγκεκριμένα, συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν πως σε ό,τι αφορά στον «χαμηλό» ΦΠΑ στο 6% και τον «υψηλό» στο 23%, οι ελληνικές θέσεις δεν αλλάζουν, ενώ αντικείμενο συζήτησης αποτελεί ο ενδιάμεσος συντελεστής. 

Επιπλέον, μετά την τηλεφωνική συζήτηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέλαβε να επικοινωνήσει με τους άλλους θεσμούς και να τους ενημερώσει για την αυριανή συνάντηση. Αδιευκρίνιστο παραμένει το εάν στις συνομιλίες τω κυρίων Δραγασάκη, Τσακαλώτου, Παππά και Χουλιαράκη με τους δανειστές θα συμμετέχει εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 
 
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση διαψεύδει ότι δόθηκε τελεσίγραφο από τους θεσμούς, όπως διαψεύδει ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Euroworking Group στην Μπρατισλάβα συζητήθηκε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.

Συγκεκριμένα σε άτυπη κυβερνητική ενημέρωση αναφέρεται: 
Κλείσιμο
«Τα σημερινά δημοσιεύματα των πρακτορείων Reuters [δήθεν συζήτηση για χρεοκοπία της Ελλάδας στο EWG στην Μπρατισλάβα] και Bloomberg [24ωρο τελεσίγραφο στην ελληνική πλευρά] δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα». 

Σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου υπογράμμιζαν πως «η 18η Ιουνίου είναι μια σημαντική ημερομηνία». 

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις ελληνικές τράπεζες στα Σκόπια, η διπλωματική αποστολή εκεί ενημέρωσε την κυβέρνηση πως δεν τίθεται θέμα με τα ΑΤΜ των ελληνικών τραπεζών, όπως ισχυρίστηκε ο σκοπιανός κεντρικός τραπεζίτης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης