Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα δεν έχει επιλογή να απορρίψει τις προτάσεις μας

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα δεν έχει επιλογή να απορρίψει τις προτάσεις μας

Πάρτε σκληρές αποφάσεις αλλιώς θα είστε μόνοι σας, προειδοποιεί ο επικεφαλής του Eurogroup - Κάλεσε την Αθήνα να καταθέσει αποφάσεις «που να έχουν οικονομική λογική» - Γιούνκερ: Οι πολιτικές συζητήσεις αναστέλλονται, πρώτα θα μιλήσουν τα τεχνικά κλιμάκια

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα δεν έχει επιλογή να απορρίψει τις προτάσεις μας
Η επόμενη κίνηση ανήκει στην Ελλάδα δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές θα συνεχιστούν αλλά πρώτα σε τεχνικό επίπεδο.

«Οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν, πρώτα σε τεχνικό επίπεδο και μετά σε πολιτικό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μιλώντας σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Κλείσιμο
«Συζητήσαμε για το θέμα με τον Έλληνα πρωθυπουργό με τον οποίο πέρασα δύο ώρες αφού τον είδα τόσες φορές στο παρελθόν» πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ.

«Του παρουσίασα μια σειρά παρατηρήσεων και προτάσεων τις οποίες η Ελληνική κυβέρνηση εξέταζε το απόγευμα της Πέμπτης» αποκάλυψε ο πρόεδρος της Κομισιόν σχετικά με το τι συζήτησε την Πέμπτη το μεσημέρι με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε ερώτηση για το αν μια συμφωνία είναι πιθανή τις επόμενες ημέρες ο κ. Γιούνκερ απάντησε ότι «μια συμφωνία είναι απαραίτητη τις επόμενες ημέρες» προσθέτοντας ότι «η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας».




«Αισθάνομαι πολύ κοντά στους Έλληνες που υποφέρουν»

«Αισθάνομαι πολύ κοντά στους Έλληνες που υποφέρουν», ανέφερε σε συνέχεια των δηλώσεών του σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό.

«Oταν λέω ότι η Ελλάδα με εμποδίζει να κοιμηθώ είναι γιατί έχω πολλές επαφές στην Ελλάδα. H μόνη δικιά μου έννοια είναι οι Έλληνες όχι η Ελληνική Κυβέρνηση ή το Ελληνικό κοινοβούλιο.Τηλεφωνώ τρεις φορές την εβδομάδα σε Έλληνες φίλους για να μου πουν τι συμβαίνει στους δρόμους». Και συνέχισε, αναφέροντας: «Eίμαι από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς στην Ελλάδα και είμαι μεταξύ εκείνων τους οποίους οι Έλληνες εμπιστεύονται».


Στη συνέχεια σχολίασε: «Η Φιλανδία,η Αυστρία, η Ολλανδία,η Σλοβακία, η Σλοβενία,η Μάλτα ήταν και είναι πάντα πιο απαιτητικές από την Γερμανία. Ο βασικός μισθός σε αυτές τις χώρες είναι κατώτερος  απ ότι στην Ελλάδα όπως και οι συντάξεις».

«Το ΔΝΤ δεν έφυγε νωρίτερα»

«Το ΔΝΤ δεν έφυγε νωρίτερα. Όσοι φεύγουν, επανέρχονται δεδομένου ότι η συμφωνία είναι απαραίτητη», επισήμανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Oι Έλληνες δεν θέλουν να βλέπουν πλέον την πολιτική λιτότητας να συνεχιστεί και να εντατικοποιηθεί!». 


Ντάισελμπλουμ: Αν η Ελλάδα δεν μπορεί να καταλάβει ότι χρειάζονται δύσκολες αποφάσεις είναι μόνη της

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Helsingin Sanomat δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία άλλη επιλογή εκτός από το να πάρει δύσκολες αποφάσεις που ζητούν οι πιστωτές της αν θέλει να διασφαλίσει νεά δάνεια και να αποφύγει τη χρεοκοπία.

«Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και ότι απλά πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις τότε είναι μόνη της. Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα αν η Ελλάδα δεν θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της» δηλώνει ο Ολλανδός πολιτικός.

Παρόλα αυτά εκτίμησε στην ίδια συνέντευξη ότι μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί εγκαίρως πριν το τέλος του μήνα προσθέτοντας ότι οι πιστωτές είναι ακόμα ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις αν οι προτάσεις της Αθήνας βγάζουν οικονομικά νόημα.

«Η πολιτική απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί ακόμα και αύριο αρκεί να είναι αξιόπιστη και να διασφαλίζει την οικονομική ανεξαρτησία της Ελλάδας» συμπληρώνει.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης