Γερμανικός Τύπος: «Άχρηστη» η τριμερής, το Βερολίνο κατά ενός 3ου πακέτου στήριξης

Γερμανικός Τύπος: «Άχρηστη» η τριμερής, το Βερολίνο κατά ενός 3ου πακέτου στήριξης

Ο γερμανικός Τύπος εκτιμά ότι δεν κεφαλαιοποιήθηκε η διάθεση συμβιβασμού του Αλέξη Τσίπρα

Γερμανικός Τύπος: «Άχρηστη» η τριμερής, το Βερολίνο κατά ενός 3ου πακέτου στήριξης
Για άλλη μια συνάντηση κορυφής χωρίς αποτέλεσμα κάνει λόγο ο γερμανικός Τύπος με την εφημερίδα "Bild" να σχολιάζει με καυστικό τρόπο πως χτες πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες  μία ακόμη άχρηστη συνάντηση.

Ο μεγάλος συνασπισμός της Γερμανίας θα μπορούσε να ταχθεί υπέρ της συνέχισης του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας ωστόσο είναι αντίθετος σ΄ένα τρίτο πακέτο βοήθειας , επισημαίνουν τα σημερινά δημοσιεύματα υπογραμμίζοντας πως η Μέρκελ είναι πιο αποφασισμένη από ποτέ να σώσει την Ελλάδα από την χρεοκοπία.

Κλείσιμο
Για τον Αλέξη Τσίπρα, ο γερμανικός Τύπος υποστηρίζει πως υπάρχει από την πλευρά του διάθεση για συμβιβασμό με το ηγετικό δίδυμο της Ε.Ε- Ολάντ και Μέρκελ- να του ξεκαθαρίζουν πως η... μπάλα βρίσκεται στο δικό του γήπεδο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μπορούσε να εγκαταλείψει τις ενστάσεις του σε ότι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ από την πλευρά της η καγκελάριος Μέρκελ θα μπορούσε να αποδεχθεί παράταση του τρέχοντος προγράμματος, όπως το ζητά η ελληνική πλευρά. Με αυτό θα μπορούσε να διατηρήσει και τη συνοχή στο κόμμα της που απορρίπτει τρίτο πακέτο διάσωσης, σχολιάζει ορισμένα δημοσιεύματα.
    
Bild

Μετά από επτά προσπάθειες, άλλη μία "άχρηστη" Σύνοδος, γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild επισημαίνοντας ότι και η χθεσινή συνάντηση στις Βρυξέλλες του Α. Τσίπρα,  της Άνγκελα Μέρκελ και του Φρανσουά Ολάντ απέβη άκαρπη ."Άχρηστη γιατί ο Τσίπρας δεν είχε πραγματικό ενδιαφέρον να κάνει συμβιβασμούς, και άχρηστη γιατί ο Τσίπρας εκμεταλλεύεται τον ελάχιστο χρόνο που απομένει και την ανησυχία μήπως χρεοκοπήσει η χώρα του", γράφει μεταξύ άλλων η γερμανική εφημερίδα και τονίζει πως ο "Μεγάλος Συνασπισμός" "Groko" στη Γερμανία (Χριστιανοδημοκράτες, Χριστιανοκοινωνιστές και Σοσιαλδημοκράτες) τάσσονται υπέρ της παράτασης του προγράμματος και κατά ενός τρίτου πακέτου στήριξης. Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, επικαλούμενη πηγές της, θεωρεί ότι ο "Groko" είναι ανοιχτός στην παράταση του προγράμματος χρηματοδότησης απ΄αυτή που υπάρχει για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. H εφημερίδα προσθέτει επίσης ότι η κομματική βάση των Χριστιανοδημοκρατών έχει ξεκαθαρίσει στην Άνγκελα Μέρκελ ότι ζητά από την Αθήνα να τηρήσει την συμφωνία του Φεβρουαρίου και πως σε περίπτωση που γίνουν αλλαγές στα συμφωνηθέντα, θα πρέπει αυτές να ψηφιστούν και από την Bundestasg (ομοσπονδιακή βουλή).
Στο ίδιο δημοσίευμα, ανώνυμη πηγή υποστηρίζει ότι η δυσφορία στο κυβερνητικό συνασπισμό και δη στο κόμμα της Μέρκελ γίνεται όλο και πιο έντονη: "Δεν μπορεί ο γερμανικός λαός να ματώνει γιατί στην Ελλάδα κάποιοι δεν κάνουν την δουλειά τους", αναφέρει η πηγή που δεν κατονομάζεται.

Σε άλλο δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα απεικονίζει τον Τσίπρα μπροστά από μία σφαίρα ιδιαίτερα προβληματισμένο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός κοιτώντας τη σφαίρα φέρεται να αναζητά εκεί τη λύση στη κρίση χρέους.

Η εφημερίδα "Bild" αναφέρει τρία πιθανά σενάρια για την Ελλάδα με βάση την μέχρι τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της. "Διάσωση ή χρεοκοπία;", διερωτάται η γερμανική εφημερίδα. «Θα υπάρξει τελικά ένας συμβιβασμός το τελευταίο δευτερόλεπτο ή μήπως μία καταστροφή με στάση πληρωμών; 1ο σενάριο: Συμφωνία για το υπάρχον σχέδιο μέχρι τέλος Ιουνίου. 2ο Σενάριο:  Παράταση του ελληνικού προγράμματος και 3ο σενάριο: Χρεοκοπία της Ελλάδας».  

Spiegel
"Νέα Σύνοδος, ίδιο αποτέλεσμα", είναι ο τίτλος του γερμανικού περιοδικού "Der Spiegel" αποτιμώντας το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης στις Βρυξέλλες των Τσίπρα, Ολάντ και Μέρκελ. Ελλάδα , Γερμανία και Γαλλία συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για επίλυση της κρίσης του ελληνικού χρέους ,αναφέρει το περιοδικό υποστηρίζοντας ότι η νέα συνάντηση κορυφής κατέληξε όπως και οι προηγούμενες στο ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή σε κανένα.
 

Die Welt
H Μέρκελ είναι περισσότερο από ποτέ αποφασισμένη να συμβάλει στην διάσωση της Ελλάδας, γράφει η γερμανική εφημερίδα "Die Welt" και προσθέτει. Η Γερμανίδα καγκελάριος θέλει να σώσει την Ελλάδα από την χρεοκοπία όμως χτες και οι τρεις ηγέτες, Μέρκελ, Τσίπρας και Ολάντ,  εγκατέλειψαν την αίθουσα χωρίς να προβούν σε κάποιες εκτιμήσεις, γράφει η εφημερίδα επισημαίνοντας πως μόνο ο Τσίπρας συνεχίζει την "επίθεση διπλωματίας" κάνοντας δηλώσεις στους δημοσιογράφους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης