Βαρουφάκης στο Tagesspiegel: Οι πιστωτές τορπιλίζουν τις ελληνικές συνομιλίες!

Βαρουφάκης στο Tagesspiegel: Οι πιστωτές τορπιλίζουν τις ελληνικές συνομιλίες!

«Μια τέτοια πρόταση, την κάνεις μόνο όταν δεν θέλεις να υπάρξει μια συμφωνία» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, σχολιάζοντας το πεντασέλιδο κείμενο των θεσμών

Βαρουφάκης στο Tagesspiegel: Οι πιστωτές τορπιλίζουν τις ελληνικές συνομιλίες!
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel επέκρινε τους πιστωτές της Ελλάδας, κατηγορώντας τους ότι σαμποτάρουν τις συνομιλίες για συμφωνία, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι η πρόταση από τους Θεσμούς δεν δίνει καμία λύση στην ελληνική κρίση.

«Μια τέτοια πρόταση, την κάνεις μόνο όταν δεν θέλεις να υπάρξει μια συμφωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε πως παρά το γεγονός πως οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται εδώ και μήνες, οι πιστωτές συνεχίζουν να έχουν τις ίδιες απαιτήσεις που είχαν στην αρχή των διαπραγματεύσεων.

Αντίθετα, η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει από την πλευρά της «σημαντικές παραχωρήσεις» συνέχισε ο κ. Βαρουφάκης συμπληρώνοντας πως παρουσίασε πρωτογενές πλεόνασμα και προσέφερε αύξηση στο ΦΠΑ, το οποίο δημιουργεί προβλήματα στην ελληνική οικονομία.


Κλείσιμο

«Θα προσπαθήσω να μείνω μέχρι την τελευταία στιγμή αισιόδοξος» αλλά τώρα πρέπει να περάσουμε «στην άλλη πλευρά» δήλωσε ο ίδιος.

«Δεν θέλουμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω για την ελληνική κυβέρνηση. Αλλά προτείνουμε τον επαναπροσδιορισμό του χρέους» συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης. Έτσι τα επόμενα χρόνια τα ελληνικά ομόλογα θα πρέπει να αποπληρωθούν στην ΕΚΤ μέσω του ESM και από το 2021 και μετά να υπάρξει άμεση σύνδεσή τους με την πορεία της οικονομίας υπογράμμισε.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης