Γιούνκερ: Γιατί δεν βγήκα στο τηλέφωνο με τον Τσίπρα

Γιούνκερ: Γιατί δεν βγήκα στο τηλέφωνο με τον Τσίπρα

«Δεν έλαβα ποτέ την αντιπρότασή του» - «Ήταν και παραμένει φίλος μου, αλλά για να διατηρηθεί αυτή η φιλία, πρέπει να τηρηθούν ορισμένοι κανόνες» είπε για τον Έλληνα πρωθυπουργό - «Απογοητεύτηκα από την ομιλία του στη Βουλή, γιατί παρουσίασε την πρότασή μας ως τελεσίγραφο»

Γιούνκερ: Γιατί δεν βγήκα στο τηλέφωνο με τον Τσίπρα
Φανερά ενοχλημένος από τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της G7, που διεξάγεται στη Βαυαρία. 

Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά την τοποθέτησή του για τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των επτά ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου δεν αναφέρθηκε στην Ελλάδα, καθώς είναι εκτός «ατζέντας», οι δημοσιογράφοι επικεντρώθηκαν στην κατάσταση της Αθήνας, θέτοντας απανωτές ερωτήσεις. 
 
Ο κ. Γιούνκερ επιβεβαίωσε και δημόσια ότι δεν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό το Σάββατο, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έλαβε ποτέ την εναλλακτική πρόταση του κ. Τσίπρα. 

«Ο κ Τσίπρας την Τετάρτη δεν ήταν έτοιμος να διαπραγματευτεί» ανέφερε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, επισημαίνοντας ότι οι πιστωτές της Ελλάδας περιμένουν ακόμα μια ελληνική αντιπρόταση.

Με αυτήν του την τοποθέτηση, ο κ. Γιουνκερ άφησε εκτεθειμένη την ελληνική κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου, που είχε σπεύσει χθες να χαρακτηρίσει «παραφιλολογία» τα περί άρνησης του προέδρου της Κομισιόν να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό. «Τώρα ανακάλυψαν και αναπάντητες κλήσεις» έλεγαν χαρακτηριστικά, όμως ο κ. Γιούνκερ αποκάλυψε δημοσίως ότι οι... αναπάντητες υπήρξαν.

Παράλληλα, ο κ. Γιούνκερ απέκλεισε εκ νέου το σενάριο ενός Grexit, πρόσθεσε όμως με νόημα: «Μακάρι να μπορούσα να βγάλω λαγό από το καπέλο», αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός «ήταν και παραμένει φίλος μου, αλλά για να διατηρηθεί αυτή η φιλία πρέπει να τηρηθούν κάποιοι κανόνες» δήλωσε με νόημα, τονίζοντας παράλληλα πως θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Ακόμη, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του την Παρασκευή στη Βουλή, παρουσίασε την πρόταση των δανειστών ως τελεσίγραφο -«κάτι που δεν ισχύει», όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης