Την ακριβή ημερομηνία διορισμού της Παναρίτη στο ΔΝΤ ζητά το ΠΑΣΟΚ

Με ερώτηση που κατέθεσε ο Γιάννης Κουτσούκος στη Βουλή 

Διευκρινήσεις σχετικά με την ακριβή ημερομηνία διορισμού της κυρίας Έλενας Παναρίτη στο ΔΝΤ ζητά το ΠΑΣΟΚ έπειτα από σημερινό δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας. 

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκους κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, υπ όψιν του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, στην οποία επικαλείται το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα»  η οποία υποστηρίζει πως ο υπουργός Οικονομικών είχε τοποθετήσει της κυρία Παναρίτη στην εν λόγω θέση ήδη από τις αρχές Μαίου.

«Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα (Τα Νέα-Γιώργος Παπαχρήστος) η επιστολή διορισμού της κυρίας Παναρίτη στο ΔΝΤ έχει αποσταλεί από αρχές Μαΐου, δηλαδή πολύ πριν δημοσιοποιηθεί το θέμα και η απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής Αξιολόγησης, που επέλεξε την κυρία Παναρίτη. Επομένως τώρα πρέπει να ανακληθεί ο διορισμός με νέα επιστολή του Υπουργού Οικονομικών προς το ΔΝΤ», αναφέρει στην ερώτηση ο βουλευτής και προσθέτει: «Η έλλειψη ευθύνης στους χειρισμούς θεμάτων εκπροσώπησης της χώρας μας στους Διεθνής Οργανισμούς, όπως το ΔΝΤ, εκθέτει τη χώρα μας και επηρεάζει τις σχέσεις της με ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις».

Τέλος ρωτά: «Πότε απεστάλη στο ΔΝΤ η επιστολή διορισμού της κυρίας Παναρίτη; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα. Πότε ανεκλήθη ο διορισμός της κυρίας Παναρίτη και με ποια διαδικασία; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα. Τι επιπτώσεις θα έχει για τη χώρα μας ο ατυχής αυτός χειρισμός της Κυβέρνησης;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr