Προς τετραμερή Τσίπρα, Ντάισελμπλουμ, Γιούνκερ, Ντράγκι για το ελληνικό πρόβλημα την άλλη Πέμπτη(;)

Προς τετραμερή Τσίπρα, Ντάισελμπλουμ, Γιούνκερ, Ντράγκι για το ελληνικό πρόβλημα την άλλη Πέμπτη(;)

Τι προκύπτει από διαρροή εσωτερικού email της Κομισιόν - Διαβάστε το έγγραφο - Την πρόσκληση για συνάντηση απηύθυναν οι επικεφαλής των ευρωομάδων - Έστειλαν προσκλήσεις στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον πρόεδρο του Eurogroup και τον επικεφαλής της ΕΚΤ

Προς τετραμερή Τσίπρα, Ντάισελμπλουμ, Γιούνκερ, Ντράγκι για το ελληνικό πρόβλημα την άλλη Πέμπτη(;)
Πρωτοβουλία για τετραμερή συνάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον πρόεδρο του Eurogroup και τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την επόμενη Πέμπτη στις Βρυξέλλες προκειμένου να βρεθεί λύση στο ελληνικό πρόβλημα ανέλαβαν οι επικεφαλής των ευρωομάδων.

Η πληροφορία αποκαλύφθηκε έπειτα από διαρροή εσωτερικού email της Κομισιόν. Οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απηύθυναν πρόσκληση για νέα τετραμερή συνάντηση στον Αλέξη Τσίπρα, τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Μάριο Ντράγκι, με σκοπό να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα. Στο ίδιο έγγραφο που διέρρευσε αναφέρεται πως οι εμπλεκόμενοι πρέπει να αποδεχθούν την πρόσκληση η οποία τους έχει ήδη σταλεί μέχρι την Τρίτη, έτσι ώστε να δοθεί αρκετός χρόνος για την οργάνωση της συνάντησης.

Κλείσιμο
Την τετραμερή συνάντηση της επόμενης Πέμπτης για την Ελλάδα, εφ' όσον τελικώς συγκληθεί, ενδέχεται να ακολουθήσει και έκτακτη σύγκληση του Eurogroup.

Η συζήτηση των προέδρων των ευρωομάδων έλαβε τόπο έπειτα από αίτηση της Επιτροπής Οικονομικών Θεμάτων (ECON Committee) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 13 Μαΐου 2015, έπειτα από τη λήξη του Eurogroup της 11ης. Η πρόταση της Επιτροπής Οικονομικών αρχικά μιλούσε για πρόσκληση τους στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όμως έπειτα από συζήτηση των Προέδρων, αποφασίστηκε να προσκληθούν σε συνάντηση μαζί με τους Προέδρους.

Οι προσκλήσεις έχουν παραδοθεί στα γραφεία των εμπλεκόμενων προσώπων και αναμένεται τώρα η απάντηση τους και η σύγκλιση της.

Διαβάστε την επιστολή της Επιτροπής Οικονομικών προς τον Γερμανό πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς :                                                                                                             
«Έπειτα από το αποτέλεσμα του Eurogroup της 11ης Μαΐου 2015, οι συντονιστές της Οικονομικής Επιτροπής αντάλλαξαν γνώμες σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών.

Οι συντονιστές της Οικονομικής Επιτροπής θεωρούν πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως χώρος δημοκρατικού διαλόγου, πρέπει να ενισχύσει τον ανοιχτό και διαφανή διάλογο σε αυτό το ζήτημα.

Βασιζόμενοι σε αυτές τις σκέψεις και έπειτα από πολιτικές διαβουλεύσεις, προτείνεται  ως πρώτο βήμα, η πρόσκληση των ενδιαφερόμενων μερών στην Ελληνική κρίση, συμπεριλαμβανομένου και του Έλληνα Πρωθυπουργού, σε μια ολομέλεια.

Δεδομένου του επείγοντος, θα ήθελα να προτείνω αυτό το θέμα να ληφθεί υπ’ όψιν στην επερχόμενη σύγκλιση του Συμβουλίου των Προέδρων, για την έγκριση του.

Με σεβασμό,

Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι».

Διαβάστε το έγγραφο εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης