Guardian: Οι 100 μέρες μοναξιάς του ΣΥΡΙΖΑ και το βλέμμα της Ελλάδας προς την άβυσσο

Guardian: Οι 100 μέρες μοναξιάς του ΣΥΡΙΖΑ και το βλέμμα της Ελλάδας προς την άβυσσο

Κατά τη δημοσιογράφο, το μεγάλο κύμα της ελπίδας που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, συνετρίβη πάνω στα βράχια της ανανεωμένης αβεβαιότητας, καθώς η χώρα, περισσότερο από ποτέ, κατευθύνεται προς την έξοδο από την Ευρωζώνη

Guardian: Οι 100 μέρες μοναξιάς του ΣΥΡΙΖΑ και το βλέμμα της Ελλάδας προς την άβυσσο
Μετά από 100 ημέρες εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα έχει αποκτήσει το πρώτο της μνημείο από την κρίση. Είναι ένα γλυπτό που απεικονίζει έναν άνδρα με τα χέρια απλωμένα, το στόμα ορθάνοιχτο, το πρόσωπο κλειδωμένο στην απόγνωση, έναν άνδρα να κρέμεται από έναν γενικό δείκτη σε ελεύθερη πτώση. Από κάτω, ο κόσμος του φτιαγμένος από σκυρόδεμα και πέτρα κείτεται σπασμένος και διαλυμένος.

Κλείσιμο


Για τον Τάσο Νιφαδόπουλο, τον νεαρό γλύπτη και δημιουργό του έργου, πρόκειται για ένα φόρο τιμής σε όσους ανθρώπους οδηγήθηκαν στο απονενοημένο διάβημα χτυπημένοι από την κρίση. Για τη δημοσιογράφο του Guardian, Έλενα Σμιθ, είναι η αφορμή να συνδέσει την αρχή της κρίσης με τις 100 ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ που ανέβηκε στην εξουσία με σκοπό να την τερματίσει τη λιτότητα. «Πέντε χρόνια μετά τα μνημόνια οι Έλληνες δεν ξέρουν τι να σκεφτούν. Αυτό που ξέρουν είναι ότι επί πέντε χρόνια χόρεψαν στο σκοπό της λιτότητας και τώρα βρίσκονται ξανά μπροστά στην άβυσσο. Όπως ο άνδρας στο γλυπτό του Νυφαδόπουλου», αναφέρει στη ανταπόκρισή της.

Κατά τη δημοσιογράφο, το μεγάλο κύμα της ελπίδας που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, συνετρίβη πάνω στα βράχια της ανανεωμένης αβεβαιότητας, καθώς η χώρα, περισσότερο από ποτέ, κατευθύνεται προς την έξοδο από την Ευρωζώνη...


 
Το άρθρο σημειώνει πως παρά το γεγονός ότι η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ δεν τυγχάνει πλέον της μεγάλης πλειοψηφίας, το κόμμα παραμένει πρώτο στις δημοσκοπήσεις, ενώ υψηλή είναι και η αποδοχή προς το πρόσωπο του αμφιλεγόμενου ΥΠΟΙΚ, Γιάνη Βαρουφάκη που έχει κατηγορηθεί από τους ομολόγους του για ερασιτεχνισμούς. Ο κόσμος, πάντως, κατά τους εορτασμούς της Πρωτομαγιάς τον υποδέχθηκε με επευφημίες.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney



















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης