Γιούνκερ: Εως και 3 δισ. ευρώ φέτος στην Ελλάδα από το επενδυτικό πρόγραμμα

Γιούνκερ: Εως και 3 δισ. ευρώ φέτος στην Ελλάδα από το επενδυτικό πρόγραμμα

Δεν έχουμε ακόμα ξεκάθαρο σχέδιο μεταρρυθμίσεων, αλλά είμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση - Δεν υπάρχει περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας - Η Αθήνα θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Eurogroup

Γιούνκερ: Εως και 3 δισ. ευρώ φέτος στην Ελλάδα από το επενδυτικό πρόγραμμα
Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, παρά τη σημαντική καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές σε  συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post.

Όπως δε μεταδίδει η Deutsche Welle σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γιούνκερ στην Rheinische Post η ελληνική κυβέρνηση «μπορεί να λάβει μόνο αυτή τη χρονιά έως και τρία δισ. ευρώ», τα οποία όπως είπε «σε διαφορετική περίπτωση -και χωρίς ορθή υποβολή αίτησης- θα μπορούσαν να χαθούν».

Κλείσιμο
Ο Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ εξήρε το έργο της Task Force που συστάθηκε πριν από περίπου ένα μήνα υπό τη διεύθυνση του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις προκειμένου «να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση ώστε να εκμεταλλευθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο υπάρχοντες πόρους της ΕΕ».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφερόμενος στο επενδυτικό πρόγραμμα «Σχέδιο Γιούνκερ», τόνισε ότι με αυτό επιδιώκεται η προσέλκυση επενδύσεων συνολικού ύψους 315 δισεκατομμυρίων ευρώ, ώστε με βάση το τρίπτυχο «δημοσιονομικής υπευθυνότητας, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων» να καταστεί δυνατή η κάλυψη ενός επενδυτικού κενού εκατοντάδων δισ. ευρώ στην Ευρώπη, με απώτερο στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της ανάπτυξης.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης