Tηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ και Ντάισελμπλουμ

Tηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ και Ντάισελμπλουμ

Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της Κυριακής - Κοινή βούληση Αθήνας και Βερολίνου η σταθερή επικοινωνία σε όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης

Tηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ και Ντάισελμπλουμ
Τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, είχε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, η συζήτηση του κ. Τσίπρα με την κυρία Μέρκελ έγινε σε θετικό κλίμα και πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συνάντησης των δύο ηγετών στις Βρυξέλλες.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, στη συνομιλία τους, εκφράστηκε η κοινή βούληση για σταθερή επικοινωνία καθ’ όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση.

O πρωθυπουργός είχε, επίσης, την Κυριακή συνομιλία και με τον κ. Ντάισελμπλουμ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΟΕ Ν. Χουλιαράκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ν. Κοστέλο. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες του Brussels Group. Μάλιστα, τη Δευτέρα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη του BG και θα επαναληφθεί δια ζώσης την Τετάρτη με στόχο την επιτάχυνση των αποτελεσμάτων.

Σημειώνεται πως, ενόψει και της τηλεδιάσκεψης του Brussels Group, το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης