Με διαδικασίες εξπρές η συζήτηση της ΠΝΠ;

Με διαδικασίες εξπρές η συζήτηση της ΠΝΠ;

Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να ολοκληρώσει την ψήφιση της ΠΝΠ εως την ερχόμενη Παρασκευή ή την Δευτέρα περιορίζοντας στο ελάχιστο μια φθοροποιό συζήτηση

Με διαδικασίες εξπρές η συζήτηση της ΠΝΠ;
Με διαδικασίες εξπρές που κινούνται στην μεθόριο του Κανονισμού της Βουλής θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να συζητήσει την ΠΝΠ με την οποία βάζει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα δημοσίων φορέων και ΟΤΑ.

Ωστόσο η τελική απόφαση θα ληφθεί από τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής που θα επεξεργαστεί το νομοσχέδιο και από την Διάσκεψη των Προέδρων του κοινοβουλίου που θα συνεδριάσει σήμερα το βράδυ.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρμόδιος υπουργός που θα εισηγηθεί την ΠΝΠ στην επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων θα προτείνει να γίνει μία μόνο συνεδρίαση αντί για τέσσερις που προβλέπονται. Με βάση τον Κανονισμό η διαδικασία πριν την εισαγωγή ενός νομοσχεδίου στην Ολομέλεια προβλέπει μια συζήτηση επι της αρχής, μια όπου καλούνται οι αρμόδιοι φορείς προκειμένου να παραθέσουν τις απόψεις τους, μια επι των άρθρων και ακόμα μια τελική για την δεύτερη ανάγνωση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο υπουργός θα εξηγήσει πως τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα υπήρξε εξαντλητικός διάλογος με τους αρμόδιους φορείς οπότε και δεν χρειάζεται να γίνει ακόμα ένας. Θα επισημάνει πως η ΠΝΠ αποτελείται ουσιαστικά από ένα άρθρο και θα καλέσει τα κόμματα  να δεχθούν την πρότασή του καθώς επι μόλις ενός άρθρου μπορούν όλοι οι βουλευτές να τοποθετηθούν επαρκώς σε μια συνεδρίαση.

Θα σημειώσει ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να χρησιμοποιήσει την δυνατότητα που της δίνει ο Κανονισμός για κατ επείγουσα διαδικασία - ως έμπρακτη ένδειξη σεβασμού του κοινοβουλίου-  και θα επισημάνει  την επιθυμία του Μεγάρου Μαξίμου να συζητηθούν άμεσα τα προωθούμενα μέτρα και όχι μετά από 40 ημέρες όπως προβλέπεται για τις ΠΝΠ.

Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να ολοκληρώσει την ψήφιση της ΠΝΠ εως την ερχόμενη Παρασκευή ή την Δευτέρα περιορίζοντας στο ελάχιστο μια φθοροποιό συζήτηση.

Πάντως, οι εξηγήσεις της κυβέρνησης αναμένεται να μην γίνουν αποδεκτές από την αντιπολίτευση η οποία ετοιμάζεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση τόσο επι της διαδικασίας όσο και επι της ουσίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης