Κουμουτσάκος: Τι γυρεύει ο Γιώργος Τσίπρας στο Ιράν;

Κουμουτσάκος: Τι γυρεύει ο Γιώργος Τσίπρας στο Ιράν;

Αναρωτιέται για τον σκοπό και τον στόχο της φερόμενης κυβερνητικής αποστολής στην Τεχεράνη

Κουμουτσάκος: Τι γυρεύει ο Γιώργος Τσίπρας στο Ιράν;
Για τον σκοπό και τον στόχο της κυβερνητικής αποστολής στο Ιράν αναρωτιέται ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, με ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Ο τομεάρχης εξωτερικών υποθέσεων της ΝΔ επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», σύμφωνα με το οποίο «τριμελής κυβερνητική  αποστολή, με επικεφαλής τον οικονομικό  σύμβουλο του ΥΠ.ΕΞ. κ. Γεώργιο Τσίπρα, πραγματοποίησε το  προηγούμενο δεκαήμερο, επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Ιράν, όπου είχε διαβουλεύσεις με αξιωματούχους του καθεστώτος της Τεχεράνης, με αντικείμενο ενδεχόμενη ιρανική  χρηματοδοτική βοήθεια προς τη χώρα μας».

Ο βουλευτής σημειώνει πως η συνάντηση -εάν πράγματι έγινε- δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως από το υπουργείο των Εξωτερικών, προσθέτει πως «ως άσκηση μυστικής διπλωματίας στη συγκεκριμένη οικονομικό-πολιτική συγκυρία, η συνάντηση εγείρει εύλογα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά της και τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα και μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις μας με σειρά άλλων κρατών αφενός εταίρων και /ή συμμάχων, αφετέρου χωρών της ευρύτερης περιοχής (λ.χ. Ισραήλ, Αίγυπτος, η συνεργασία των οποίων με τη χώρα μας είναι ιδιαίτερης σημασίας».

Ρωτά τέλος τον υπουργό: «Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση αυτή; Εάν ναι, ποια ήταν η σύνθεση  της ελληνικής αντιπροσωπείας και ποια της ιρανικής πλευράς; Ποιο ήταν το αντικείμενο των εν λόγω συνομιλιών; Ποιο το αποτέλεσμά τους;».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης