Η Προεδρία της Δημοκρατίας απαντά στις δηλώσεις Κατρούγκαλου

Η Προεδρία της Δημοκρατίας απαντά στις δηλώσεις Κατρούγκαλου

Το επιχείρημα αυτό πρόβαλε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συζήτηση που είχε on camera με τον Άδωνι Γεωργιάδη -  Ο κ. Παυλόπουλος δεν μετείχε σε οποιαδήποτε δικηγορική εταιρεία απαντούν κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Η Προεδρία της Δημοκρατίας απαντά στις δηλώσεις Κατρούγκαλου
Στον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο αναφέρθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος θέλοντας να απαντήσει στο «σκάνδαλο» που αφορούσε σε δικηγορική προμήθεια 12% για να επαναπροσλάβει στο Δημόσιο απολυμένους υπαλλήλους.

Όπως είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 σε διάλογο που είχε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη «δεν είμαι ο πρώτος δικηγόρος που έγινε υπουργός».

Κλείσιμο
Απευθυνόμενος στον κ. Γεωργιάδη τον ρώτησε: «δεν υπήρχε καθηγητής δημοσίου δικαίου που ανέλαβε τη θέση που έχω αναλάβει κι εγώ τώρα;»

Όταν ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε «δεν γνωρίζω πείτε μου ποιος είναι» ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε «ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και διατηρούσε δικηγορικό γραφείο όταν ανέλαβε ακριβώς το δικό μου υπουργείο».

Στο επιχείρημα αυτό απάντησε ο Αδωνις Γεωργιάδης υπενθυμίζοντας πως από το 2001 έως το 2008 ίσχυε ούτως η αλλιώς το επαγγελματικό ασυμβίβαστο για τους βουλευτές προσθέτοντας ότι ο κ. Παυλόπουλος δεν είχε εκκρεμείς υποθέσεις από τη δικηγορική του δραστηριότητα με τον κ. Κατρούγκαλο να σημειώνει ότι το ασυμβίβαστο για τους υπουργούς ίσχυε πάντα.

Κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρουν, πάντως, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ως υπουργός Εσωτερικών από 2004 έως 2009, τελούσε σε αναστολή άσκησης του δικηγορικού του λειτουργήματος, λόγω ασυμβιβάστου μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001.

Ουδέποτε στο παρελθόν, τονίζουν, και μάλιστα ως την ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, μετείχε σε οποιαδήποτε δικηγορική εταιρεία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης