FT: Ο Τσίπρας επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις αλλά δεν εξασφάλισε χρηματοδότηση

FT: Ο Τσίπρας επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις αλλά δεν εξασφάλισε χρηματοδότηση

Ποιες προτάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού συνάντησαν τη σθεναρή άρνηση Ντράγκι και Μέρκελ - Τέθηκε και θέμα Βαρουφάκη από την Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο

FT: Ο Τσίπρας επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις αλλά δεν εξασφάλισε χρηματοδότηση
Μπορεί στη χθεσινή μίνι Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες να αποφεύχθηκε το ναυάγιο που πολλοί φοβόντουσαν και ο Αλέξης Τσίπρας να πήρε την πολιτική συμφωνία που ζητούσε, ωστόσο, σύμφωνα με τους Financial Times, ο Έλληνας πρωθυπουργός απέτυχε να εξασφαλίσει οποιαδήποτε βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση για την κυβέρνησή του.
 
Το δημοσίευμα των FT αναφέρει ότι στη συνάντηση απορρίφθηκαν οι προτάσεις του κ. Τσίπρα για άδεια έκδοσης εντόκων γραμματίων πέραν του ορίου των 15 δισ. ευρώ και εκταμίευση κάποιας υπο-δόσης από τα 7,2 δισεκατομμύρια, αφού συνάντησαν τη σθεναρή άρνηση του Μάριο Ντράγκι και της Άνγκελα Μέρκελ.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός συμφώνησε να επιταχύνει τα σχέδια οικονομικών μεταρρυθμίσεων όμως απέτυχε να εξασφαλίσει οιαδήποτε βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση για την κυβέρνησή του», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.


Κλείσιμο

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο κ. Ντράγκι είπε στον κ. Τσίπρα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ήδη παράσχει στήριξη άνω των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ στις ελληνικές τράπεζες και ότι η κοινοτική νομοθεσία απαγορεύει τη χρήση αυτών των χρημάτων για την αγορά περαιτέρω εντόκων.

Την ίδια ώρα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η κυρία Μέρκελ απέρριψε την πρόταση του κ. Τσίπρα για πρόωρη εκταμίευση των 1,9 δισ. που κρατά η ΕΚΤ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων, ως αντάλλαγμα για την εφαρμογή μέρους -κι όχι του συνόλου – των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων.

Άλλωστε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντηση ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αποδεσμευτούν χρήματα προς τη χώρα μας εάν η Αθήνα δεν υιοθετήσει το σύνολο των απαιτούμενων αλλαγών.

Τέθηκε θέμα Βαρουφάκη από Μέρκελ και Ολάντ

Παράλληλα, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος, όσο και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έθεσαν στον κ. Τσίπρα χθες θέμα συμπεριφοράς του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.




Ειδικότερα, φαίνεται ότι ζητήθηκε από τον κ. Τσίπρα να κάνει συστάσεις στον υπουργό του, αναφορικά και με την έκθεσή του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης το τελευταίο διάστημα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης