Economist προς Τσίπρα: Αντικατάσταση του «φλύαρου» Βαρουφάκη για να προχωρήσει η κυβέρνηση

Economist προς Τσίπρα: Αντικατάσταση του «φλύαρου» Βαρουφάκη για να προχωρήσει η κυβέρνηση

Η εφημερίδα προτρέπει τον Ελληνα πρωθυπουργό να συνεργαστεί με το Ποτάμι και να διακόψει με τους ΑΝΕΛ

Economist προς Τσίπρα: Αντικατάσταση του «φλύαρου» Βαρουφάκη για να προχωρήσει η κυβέρνηση
Επικίνδυνες χαρακτηρίζει τις σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία ο Economist
. Σε εκτενές δημοσίευμα η εβδομαδιαία οικονομικο-πολιτική εφημερίδα αφού κάνει αναφορά στη δύσκολη διαπραγμάτευση που περιμένει τον Αλέξη Τσίπρα με την Ανγκελα Μέρκελ στη συνέχεια του δίνει «συμβουλές» για να προχωρήσει η κυβέρνησή του. 

«Ο Αλέξης Τσίπρας στις δύο συναντήσεις του με την Ανγκελα Μέρκελ θα έχει την ευκαιρία να ηρεμήσει τα πράγματα, αν και θα είναι μια δύσκολη διαπραγμάτευση ανάμεσα στην πιο ισχυρή ηγέτιδα της Γερμανίας και τον μεγαλύτερο ταραχοποιό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Ελληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να επικεντρωθεί στην επείγουσα αποστολή του να πάρει στο χέρι μια συμφωνία», αναφέρει στο άρθρο του ο Economist.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια του δημοσιεύματος προτρέπει τον Ελληνα πρωθυπουργό να κάνει ουσιαστικές αλλαγές αν θέλει να πετύχει και να προχωρήσει το κυβερνητικό του έργο.

«Ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να κάνει μια καλή αρχή με την αντικατάσταση του φλύαρου υπουργού Οικονομικών του, Γιάνη Βαρουφάκη, με έναν υπουργό πιο ρεαλιστικό. Θα είναι καλύτερα επίσης αν διέκοπτε τη συνεργασία του με τους Ανεξάρτητες Ελληνες που είναι δεξιό κόμμα και ζητούσε συνεργασία με το Ποτάμι».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει το δημοσίευμα δεν πρέπει να χάσει άλλες ευκαιρίες αν θέλει η χώρα του να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. «Αν δεν κινηθεί γρήγορα θα ανακαλύψει σύντομα ότι οι ευκαιρίες του και οι πιθανότητές του για παραμονή έχουν εξαντληθεί».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης