ARD: Δεν υπάρχει ένδειξη παραποίησης του βίντεο με τον Βαρουφάκη

ARD: Δεν υπάρχει ένδειξη παραποίησης του βίντεο με τον Βαρουφάκη

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η αυθεντικότητα του βίντεο εξακολουθεί να εξετάζεται από ειδικούς του Διαδικτύου

ARD: Δεν υπάρχει ένδειξη παραποίησης του βίντεο με τον Βαρουφάκη
Καμία ένδειξη μοντάζ ή παραποίησης του βίντεο που προβλήθηκε χθες το βράδυ με τον Γιάνη Βαρουφάκη δεν έχει εντοπίσει ως τώρα η εκπομπή του Γκίντερ Γιάουχ στο ARD, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω της ιστοσελίδας της.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η αυθεντικότητα του βίντεο εξακολουθεί να εξετάζεται από ειδικούς του Διαδικτύου.

Η αρχή για το νέο γύρο «αναστάτωσης» έγινε από μία πολύ δημοφιλή γερμανική εκπομπή. Συγκεκριμένα χθες η εκπομπή του Γκίντερ Γιάουχ στο κανάλι ARD που είχε σύνδεση και με τον Γιάνη Βαρουφάκη έπαιξε το βίντεο από παλαιότερη ομιλία του (τον Μάιο του 2013 στο Ζάγκρεμπ), όπου ο έλληνας υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται σε άσεμνη χειρονομία για τους Γερμανούς.

Κλείσιμο
Ο κ. Βαρουφάκης μόλις είδε να παίζει το βίντεο στον αέρα έσπευσε να διαψεύσει ότι έχει κάνει αυτή την κίνηση και έκανε λόγο για μονταρισμένο βίντεο: «Αυτό το βίντεο είναι ψεύτικο. Έχει μονταριστεί έτσι. Δεν έκανα ποτέ κάτι τέτοιο. Ντρέπομαι που θεωρεί κανείς ότι είμαι ικανός για κάτι τέτοιο. Είναι ψεύτικο. Δεν έδειξα ποτέ το δάχτυλο. Είναι ένα ψεύτικο βίντεο, όπως υπάρχει και άλλο ένα που δείχνουν στην Ελλάδα, στο οποίο δήθεν δίνω το χέρι μου σε ξένο πολιτικό και το τραβάω την τελευταία στιγμή πίσω», τόνισε και, αναφερόμενος ειδικά στον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ότι ουδέποτε τον προσέβαλε, αλλά το ακριβώς αντίθετο. Στο τέλος της εκπομπής, ο κ. Γιάουχ διαβεβαίωσε ότι οι συνεργάτες του θα ερευνήσουν το θέμα της εγκυρότητας του βίντεο και θα ενημερώσουν σχετικά.

Το ίδιο έσπευσαν να κάνουν και οι δημοσιογράφοι της Bild. 

Με τίτλο «Ο Βαρουφάκης είπε ψέματα στην εκπομπή του Γιάουχ;» και υπότιτλο «ο υπουργός Οικονομικών των Ελλήνων ισχυρίζεται ότι το βίντεο είναι παραποιημένο - ειδικοί αμφιβάλλουν», η εφημερίδα BILD δημοσιεύει στην ηλεκτρονική της έκδοση ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο το βίντεο το οποίο προέβαλε 

Σύμφωνα με τον «Conflict Reporter», ειδικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος έχει «συλλάβει» πολλά βίντεο από την Ουκρανία και την Συρία ως κατασκευασμένα , δεν υπάρχει κάποια ένδειξη παραποίησης του βίντεο. 

«Σκιές, εκφορά και ειδικά η κίνηση του πουκαμίσου όταν ο Βαρουφάκης σηκώνει το χέρι του για να δείξει το δάχτυλο - όλα ταιριάζουν», δηλώνει και εξηγεί ότι εξέτασε το βίντεο τμηματικά, περίπου 40 φορές.

Ο ειδικός σε βίντεο και κινηματογράφο Κώστας Νομικός εκφράζει την βεβαιότητα ότι το βίντεο είναι αυθεντικό: «Δεν υπάρχει απολύτως καμία αμφιβολία ότι το βίντεο είναι αυθεντικό και ότι δεν έχει τύχει επεξεργασίας από κανένα ειδικό εφέ ή μοντάζ. Και η εικόνα και ο ήχος ταιριάζουν, δεν υπάρχει κανένα κόψιμο. Δεν χρειάζεται να είσαι ούτε ειδικός, είναι προφανές για τον καθένα», δηλώνει χαρακτηριστικά.

«Αν το βίντεο πράγματι δεν είναι παραποιημένο, τότε ο Βαρουφάκης συνελήφθη ως ψεύτης ενώπιον ενός ακροατηρίου εκατομμυρίων», αναφέρει η εφημερίδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης