Έρογλου: Ένδειξη καλής θέλησης ότι δεν βγήκε πάλι το Μπαρμπαρός

Έρογλου: Ένδειξη καλής θέλησης ότι δεν βγήκε πάλι το Μπαρμπαρός

«Εάν οι Ελληνοκύπριοι σταματήσουν τις έρευνες, θεωρώ ότι θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις» είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης

Έρογλου: Ένδειξη καλής θέλησης ότι δεν βγήκε πάλι το Μπαρμπαρός
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, δήλωσε πως το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Μπαρμπαρός» δεν έχει βγει από το λιμάνι της Αμμοχώστου, σε ένδειξη καλής θέλησης για την επανέναρξη των συνομιλιών.

Ο κ. Έρογλου, που μιλούσε σε προεκλογική του περιοδεία και εξηγώντας τους λόγους που θέτει και πάλι την υποψηφιότητά του για την «προεδρία» του ψευδοκράτους, είπε ότι είναι για να τελειώσει τις διαπραγματεύσεις «που έμειναν στη μέση» και να τις ολοκληρώσει, εντός χρονοδιαγραμμάτων.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επανέλαβε τη θέση του ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά χρησιμοποίησε ως δικαιολογία το «Μπαρμπαρός» για να εγκαταλείψει το τραπέζι των συνομιλιών και να αποφύγει το στάδιο του πάρε - δώσε. «Παρά την έκδοση της τελευταίας NAVTEX» είπε, «σε ένδειξη καλής θέλησης το πλοίο Μπαρμπαρός δεν έχει βγει από το λιμάνι Αμμοχώστου. Εάν και αυτοί σταματήσουν τις έρευνες, θεωρώ ότι θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις».

Αυτό που πρέπει να γίνει, πρόσθεσε, είναι σε πνεύμα ενότητας να δίνουν όλοι οι Τουρκοκύπριοι το ίδιο μήνυμα στη διεθνή κοινότητα, λέγοντας ότι μετά το τελευταίο Εθνικό Συμβούλιο η ελληνοκυπριακή πλευρά ανακοίνωσε πως η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά τη λύση, πράγμα «αντίθετο με τις παραμέτρους του ΟΗΕ».

Τα επόμενα δύο χρόνια στο Κυπριακό είναι σημαντικά και θα γίνουν σκληρές διαπραγματεύσεις, κατά τον κ. Έρογλου. Οι Τουρκοκύπριοι, κατέληξε, επιθυμούν μια λύση αλλά όχι να επιστρέψουν στην προ του 1974 κατάσταση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης