Κουτρουμάνης: Αν ευσταθούν όσα λένε Στρατούλης-Ρωμανιάς, να αυξήσουν τις συντάξεις

Κουτρουμάνης: Αν ευσταθούν όσα λένε Στρατούλης-Ρωμανιάς, να αυξήσουν τις συντάξεις

O τέως υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης απάντησε στις κατηγορίες τους για τις αναλογιστικές μελέτες του 2014

Κουτρουμάνης: Αν ευσταθούν όσα λένε Στρατούλης-Ρωμανιάς, να αυξήσουν τις συντάξεις
Απάντηση στις καταγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του γενικού γραμματέα Γιώργου Ρωμανιά έδωσε ο τέως υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Ο κ. Ρωμανιάς με δηλώσεις του είχε ισχυριστεί ότι οι αναλογιστικές μελέτες που έγιναν μέσα στο 2014 για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έλαβαν υπ’ όψιν τους την περιουσία των ταμείων καθώς και την απόδοση αυτής της περιουσίας, και ότι αυτό έγινε καθ’ υπόδειξη της τρόικας. Όπως επισήμανε, «η συμβολή της περιουσίας των ταμείων είναι ελάχιστη. Το 2015 θα χρειαστούν για τις συντάξεις 29 δισ. ευρώ από τα οποία τα 16 δισ. θα τα πληρώσει το δημόσιο και τα 13 δισ. θα προέλθουν από τις εισφορές των ασφαλισμένων. Η συνεισφορά της περιούσιας των ταμείων θα είναι 0,4 %, δηλαδή περίπου 200 εκατ. ευρώ».

Κλείσιμο
Με την άποψη του γενικού γραμματέα συμφώνησε και ο κ. Στρατούλης, με αποτέλεσμα να τους προκαλέσει ο κ. Κουτρουμάνης να προχωρήσουν σε αύξηση των συντάξεων, αν πιστεύουν ότι αυτά που λένε ευσταθούν, κάνοντας λόγο για αποπροσανατολισμό εκ μέρους τους.

«Τις προδιαγραφές των αναλογιστικών μελετών στο ασφαλιστικό τις καθορίζει η Επιστημονική Ομάδα του Eurogroup και του ECOFIN σε όλη την Ευρώπη και όχι ο κάθε υπουργός» τόνισε στον ΣΚΑΪ, ενώ σημείωσε ότι το μεγάλο πρόβλημα του Ασφαλιστικού πλέον είναι ότι λόγω της ανεργίας και της ύφεσης η συμμετοχή του δημόσιου στις συνταξεις είναι 1 στα 2.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης