Σόιμπλε: Είπα στον Βαρουφάκη ότι είναι «ανόητα αφελής»

Σόιμπλε: Είπα στον Βαρουφάκη ότι είναι «ανόητα αφελής»

Επίθεση από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών στον Έλληνα ομόλογό του για τον τρόπο που χειρίζεται τα μέσα ενημέρωσης - «Σε θέματα επικοινωνίας μας έδωσες την εντύπωση του τέλειου» τον ειρωνεύεται

Σόιμπλε: Είπα στον Βαρουφάκη ότι είναι «ανόητα αφελής»
Μπορεί ο Γιάνης Βαρουφάκης να δήλωσε δημοσίως, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του χθεσινού Eurogroup, ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν του έχει επιτεθεί ποτέ, ωστόσο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φρόντισε, σχεδόν άμεσα, να τον... διαψεύσει.

Πράγματι, με βάση τα λεγόμενα του κ. Βαρουφάκη στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, μπορεί ο χερ Σόιμπλε να μην έκανε σκληρή επίθεση στον Έλληνα ομόλογό του για την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση δίχως την προηγούμενη έγκριση των εταίρων, ωστόσο, μιλώντας σε έναν τόνο που ουδόλως αρμόζει σε υπουργό Οικονομικών, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ειρωνεύτηκε, μιλώντας στους Γερμανούς δημοσιογράφους, τον Έλληνα ομόλογό του.

Κλείσιμο


Μάλιστα, στις δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Ecofin, ο κ. Σόιμπλε κατηγόρησε τον κ. Βαρουφάκη για τον «ανόητα αφελή τρόπο», όπως είπε, «με τον οποίο χειρίζεται τα ΜΜΕ».

Οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών έγιναν με αφορμή τη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στην Corriere della Sera, κατά την οποία η ιταλική εφημερίδα ερμήνευσε τα λεγόμενα του Έλληνα υπουργού Οικονομικών για δημοψήφισμα, ως «δημοψήφισμα για το ευρώ», με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η οργισμένη απάντηση της Αθήνας και η αντίδραση, εκ νέου, της Corriere.

Ο Γερμανός υπουργός αποκάλυψε μάλιστα ότι το χαρακτηρισμό «ανόητα αφελής» τον απηύθηνε απευθείας στον Έλληνα ομόλογό του, σε κατ' ιδίαν συνομιλία που είχαν στο περιθώριο της συνεδρίασης των υπουργών οΙκονομικών της ευρωζώνης.

Όλα αυτά, βεβαίως, γεννούν ερωτήματα, καθώς, όπως προείπαμε, ο Γιάνης Βαρουφάκης έσπευσε χθες, μετά το Eurogroup, να πει ότι ο κ. Σόιμπλε δεν του έχει επιτεθεί ποτέ...


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών
«Συναντηθήκαμε χθες το βράδυ. Είχαμε μια διμερή, μακρά και έντονη συζήτηση. Και του λέω πάντα (σ.σ. του Γιάνη Βαρουφάκη): "Δεν θα ήθελα να αλλάξω θέση μαζί σου, τη δουλειά μου την κάνω με κέφι", σε σύγκριση με τη δική του. Και τώρα έχει μια άλλη μορφή επικοινωνίας. Δεν ήταν ο πυρήνας της συζήτησής μας, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να το αναφέρουμε εν είδει ανεκδότου. Μου είπε: "Όλα αυτά που λέγονται είναι λάθος. Τα ΜΜΕ είναι φρικτά". Και τότε του είπα: "Ναι, αλλά σε θέματα επικοινωνίας μας έδωσες την εντύπωση του τέλειου, μας έκανες ισχυρότερη εντύπωση απ' ό,τι στην ουσία, αλλά μπορεί να ήταν λάθος εντύπωση". Και μου λέει: "Μη γελάτε". Το να είναι, λοιπόν, τόσο ανόητα αφελής σε θέματα επικοινωνίας, του είπα ότι δεν θα το πίστευα. Αλλά ποτέ δεν σταματά κανείς να μαθαίνει».






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης