Μεϊμαράκης: Να ενημερώσει άμεσα ο πρωθυπουργός τη Βουλή για την νέα συμφωνία

Μεϊμαράκης: Να ενημερώσει άμεσα ο πρωθυπουργός τη Βουλή για την νέα συμφωνία

«Oι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου και ο ελληνικός λαός έχουν ενημερωθεί, ανεπαρκώς, μέσα από διαγγέλματα, συνεντεύξεις και αντιφατικές δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης για την ύπαρξη μιας συμφωνίας με την τρόικα, η οποία παρατείνει το μνημόνιο για τέσσερις μήνες»

Μεϊμαράκης: Να ενημερώσει άμεσα ο πρωθυπουργός τη Βουλή για την νέα συμφωνία
Ενημέρωση του ελληνικού κοινοβουλίου από τον πρωθυπουργό αναφορικά με το περιεχόμενο και τις λεπτομέρειες της νέας συμφωνίας με τους εταίρους ζητά ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης επισημαίνοντας πως οι εξελίξεις δεν μπορούν να είναι αντικείμενο μόνο των κλειστών συνεδριάσεων της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον κ. Αλέξη Τσίπρα σημειώνει πως «οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου και ο ελληνικός λαός έχουν ενημερωθεί, ανεπαρκώς, μέσα από διαγγέλματα, συνεντεύξεις και αντιφατικές δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης για την ύπαρξη μιας συμφωνίας με την τρόικα, η οποία παρατείνει το μνημόνιο για τέσσερις μήνες» και προσθέτει πως «την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου ενημερώσατε, κεκλεισμένων των θυρών, την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα Πέμπτη έχετε προγραμματίσει ενημέρωση της Πολιτικής Γραμματείας του κυβερνώντος κόμματος. Δεδομένου ότι το τοπίο στην Οικονομία είναι πολύ θολό, προκαλώντας αγωνία και έντονη ανησυχία στην ελληνική κοινωνία, δεδομένου ότι τα κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης καλούνται να εγκρίνουν τη συμφωνία τετράμηνης παράτασης του μνημονίου και δεδομένου ότι η Πρόεδρος της Βουλής με έμφαση τόνισε ότι "αυτή η Βουλή δεν θα ψηφίσει"» και ρωτά «πότε θα ενημερώσει  το ελληνικό κοινοβούλιο, τους Έλληνες βουλευτές και μέσω αυτών το σύνολο του ελληνικού λαού για το περιεχόμενο της συμφωνίας που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας; Πότε και αν θα φέρει τη συμφωνία παράτασης του μνημονίου για ψήφιση από την ελληνική Βουλή».

Την ίδια ώρα η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ρωτά τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη εάν η Ελλάδα απεμπόλησε την δυνατότητα μείωσης του δημόσιου χρέους που απορρέει από την συμφωνία του γιούρογκρουπ του Νοεμβρίου του 2012. Επίσης ζητά να μάθει εάν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μην αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της χώρας στις συμβατικές ημερομηνίες και με ποιο τρόπο η χώρα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της χωρίς να στεγνώσουν οι επιχειρήσεις και η εσωτερική αγορά από την ελάχιστη ρευστότητα που χορηγούν οι τράπεζες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης