Νίκος Φίλης: Ζητούν τα ρέστα από εμάς οι υπεύθυνοι της καταστροφής της χώρας

Νίκος Φίλης: Ζητούν τα ρέστα από εμάς οι υπεύθυνοι της καταστροφής της χώρας

Εγκάλεσε τον Βενιζέλο για επαναφορά της απειλής του Grexit και "ανάσταση του φαντάσματος της Κύπρου"

Νίκος Φίλης: Ζητούν τα ρέστα από εμάς οι υπεύθυνοι της καταστροφής της χώρας
«Με το αποτέλεσμα των εκλογών, η χώρα αναζητεί μια νέα κανονικότητα, που σημαίνει επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε στην ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως «στεναχωριόμαστε όταν από εδώ παρελαύνουν οι υπεύθυνοι της καταστροφής της χώρας, οι άνθρωποι του χθες και ζητούν τα ρέστα από εμάς» για να σχολιάσει στη συνέχεια την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευαγ. Βενιζέλου, εγκαλώντας τον για επαναφορά της απειλής του Grexit και "ανάσταση του φαντάσματος της Κύπρου".

«Ο χώρος του Κέντρου, ο χώρος του ΠΑΣΟΚ, δεν υπήρξε, δεν δημιουργήθηκε και δεν άνθισε στη βάση τέτοιων τρομολαγνικών διλημμάτων. Αλλά προσέφερε στη χώρα - και βγάλτε τα συμπεράσματά σας» ανέφερε ο κ. Φίλης. Εκφράζοντας δε, τη δυσφορία του και για την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα (που είχε αναφερθεί απαξιωτικά στις δημόσιες συγκεντρώσεις στήριξης της κυβέρνησης), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «καμία μικρή ή μεγαλύτερη αλλαγή δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς να είναι παρών ο λαός - ο λαός συντεταγμένος μέσα από διαδικασίες, ο λαός σαν πολίτες, μαζικά κινήματα, πλατείες».

«Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης κοστολογείται περίπου 12 δισ. Από πού θα υπηρετηθούν ώστε να υπηρετήσουμε τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό; Μία απάντηση υπάρχει: Φόροι, επιπλέον φόροι» διαπίστωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας. «Η κυβέρνηση συνεπώς, πρέπει να μας πει πόσοι και πού θα μπουν - αλλιώς δεν υπηρετείται ο στόχος του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού. Εκτός και αν υπάρχει κρυφή ατζέντα...» παρατήρησε ο βουλευτής.

«Η ασθένεια της χώρας είναι το παραγωγικό μοντέλο. Αν δεν αλλάξει, δεν μπορούμε να πάμε πουθενά. Η χώρα χρειάζεται 100.000 νέες επιχειρήσεις και 100 δισ. επενδύσεων. Όσα ακούστηκαν μέχρι τώρα εδώ, συνιστούν αντικίνητρα για επενδύσεις» σημείωσε ο κ. Δένδιας.
Κλείσιμο

Ο ΣΤ' Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του "Ποταμιού", Σπύρος Λυκούδης, αξίωσε από τον ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει εάν η αντιμετώπιση της λιτότητας θα γίνει με ευρώ ή δραχμή. Και αυτό, «διότι χρειάστηκαν μόλις λίγες μέρες για να καταρρεύσει ο μύθος ότι τα μνημόνια έφεραν την κρίση και όχι η κρίση τα μνημόνια, όσο σκληρά και άδικα και σε βάρος των αδύνατων κι αν ήταν. Χρειάστηκαν λίγες μόνο μέρες για να συνειδητοποιήσουμε ότι το χρέος δεν διαγράφεται απλώς και μόνο επειδή το επιθυμούμε, ότι η κατάργηση των δεσμεύσεων μας -εν όλω τουλάχιστον- δεν είναι δυνατή, ότι ο λόγος των θεσμικών εταίρων μπορεί να αντιμετωπιστεί και να αλλάξει, αλλά δεν μπορεί να καταργηθεί, όσους ευφημισμούς και αν χρησιμοποιήσουμε, ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν είναι άμεσα εφαρμόσιμο και ότι η κοστολόγησή του είναι στον αέρα, ότι η δημοσιονομική ισορροπία δεν μπορεί να αγνοηθεί, ότι το περίφημο εναλλακτικό σχέδιο ήταν ανύπαρκτο - αλλιώς γιατί ζητούμε τώρα χρόνο για να το καταρτίσουμε;».

Επίθεση ωστόσο, δέχθηκε η κυβέρνηση και από το ΚΚΕ, με τον βουλευτή Ευβοίας Γ. Μαρίνο να υποστηρίζει πως «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων χρησιμοποιεί μελετημένα παραπλανητική πρακτική και καλλιεργεί κλίμα ευφορίας. Η συγκυβέρνηση μιλάει για υπερηφάνεια και για κυριαρχία - και την ίδια ώρα προσγειώνεται, δίνει όρκους πίστης στον πραγματικό αντίπαλο του λαού μας: τα μονοπώλια, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ, το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα».

Επίθεση στο ΚΚΕ επεφύλαξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γ. Λαγός, ο οποίος, με αφορμή την αναφορά του γ.γ. του ΚΚΕ στους μεγαλοφοροφυγάδες, εγκάλεσε το Κομμουνιστικό Κόμμα για την άρνησή του να ανοιχθούν οι οικονομικοί του λογαριασμοί.

«Εμείς είμαστε μαζί σε αυτόν τον αγώνα που θα γίνει στους μεγαλοκαναλάρχες, σε όσους έχουν πάρει τα θαλασσοδάνεια και εκμεταλλεύονται τον ελληνικό λαό - αλλά να μπούμε και στα γραφεία του ΚΚΕ και να δούμε ποιος είναι ο έλεγχος» ανέφερε ο κ. Λαγός.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης