Bloomberg View: Δώστε στην Ελλάδα μία ευκαιρία

Bloomberg View: Δώστε στην Ελλάδα μία ευκαιρία

«Εάν η Γερμανία το θελήσει, μπορεί να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα προκειμένου να βρει τον βηματισμό της και να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές χωρίς να βρεθεί αντιμέτωπη με κρίση ρευστότητας...»

Bloomberg View: Δώστε στην Ελλάδα μία ευκαιρία
Άρθρο υπό τον τίτλο «Το μόνο που σας λέμε είναι να δώσετε στην Ελλάδα μία ευκαιρία» φιλοξενεί η στήλη Bloomberg View, στην οποία καταγράφονται οι απόψεις που εκφράζουν οι συντάκτες του αμερικανικού πρακτορείου.

Στο άρθρο τονίζεται χαρακτηριστικά ότι:
Κλείσιμο

«Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη νίκη του στις ελληνικές εκλογές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καθίσταται περισσότερο ρεαλιστής σχετικά με το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα μη βιώσιμα χρέη της Ελλάδας. Η θέλησή του να μην συνεχίσει να απαιτεί «κούρεμα» του χρέους από τους πιστωτές, αξίζει μία συμβιβαστική αποδοχή από τα όργανα της Ε.Ε.

Αυτό δεν συμβαίνει. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, στην περιοδεία «γοητείας» που πραγματοποιεί στην Ευρώπη, δέχθηκε ένα πλήγμα την Τετάρτη. Λίγο μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι δεν θα δέχεται, πλέον, τα ελληνικά ομόλογα ως εχέγγυα για να παράσχει νέα δάνεια (στις τράπεζες).

Προς το παρόν τα ελληνικά ομόλογα μπορούν ακόμη να χρησιμοποιούνται ως εχέγγυα ώστε οι τράπεζες να έχουν πρόσβαση στον Έκτακτο Μηχανισμό Στήριξης (ELA) της ΤτΕ (το παράρτημα της ΕΚΤ). Πέραν πάσης αμφιβολίας η κίνηση υποδεικνύει την ύπαρξη μίας σκληρής στάσης έναντι των ελληνικών απαιτήσεων για χαλάρωση του χρέους αλλά και των δημοσιονομικών συνθηκών.

Εάν η Γερμανία το θελήσει, μπορεί να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα προκειμένου να βρει τον βηματισμό της και να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές χωρίς να βρεθεί αντιμέτωπη με κρίση ρευστότητας. Όμως η γερμανική κυβέρνηση εμφανίζεται απρόθυμη να συμβιβαστεί.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης