Βαρουφάκης: Είμαι βέβαιος ότι Σόιμπλε και Μέρκελ θα μας δείξουν αλληλεγγύη

Βαρουφάκης: Είμαι βέβαιος ότι Σόιμπλε και Μέρκελ θα μας δείξουν αλληλεγγύη

«Επίθεση φιλίας» από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών στον Γερμανό ομόλογό του, πριν το κρίσιμο ραντεβού της Πέμπτης - «Δεν είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας ή της Ελλάδας να επιδεινωθεί η κατάσταση» τονίζει

Βαρουφάκης: Είμαι βέβαιος ότι Σόιμπλε και Μέρκελ θα μας δείξουν αλληλεγγύη
Βέβαιος εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, πως η Γερμανία θα επιδείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα, όπως ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική ραδιοτηλεόραση ARD την Τετάρτη.

«Είμαι σίγουρος ότι ο Σόιμπλε, η κυρία Μέρκελ και όλοι στη Γερμανία θα δείξουν αλληλεγγύη», είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με απόσπασμα της συνέντευξης. «Δεν είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας ή της Ελλάδας να επιδεινωθεί η κατάσταση» πρόσθεσε ο ίδιος.

Κλείσιμο
Η δήλωση αυτή έγινε λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με το Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός Οικονομικών, στη συνέντευξή του τόνισε πως το φάντασμα του εθνικισμού εξαπλώνεται πάνω από ολόληρη την Ευρώπη, ενώ σε άλλο σημείο επισημαίνει πως χιλιάδες Έλληνες έχουν χάσει τον ύπνο τους και ζουν σε συνθήκες πείνας ως αποτέλεσμα λάθων χειρισμών της Ευρώπης.

Ο υπουργός Οικονομικών αύριο θα συναντήσει τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, και τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας Γεργκ Ασμουσεν.

Ο υπουργός Οικονομικών έχει εμφανώς θέσει σε εφαρμογή μια επιχείρηση γοητείας του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας.

Θέλοντας να αναδείξει τον κυρίαρχο ρόλο που διαδραματίζει ο κ. Σόιμπλε στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής αλλά και της στρατηγικής που ακολουθεί η Ευρωζώνη, στις δηλώσεις του έξω από το κτίριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη, νωρίτερα σήμερα, ο κ. Βαρουφάκης εξήρε την προσωπικότητα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

«Ανυπομονώ να συναντήσω όχι μόνο τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, αλλά και την πνευματική δύναμη πίσω από το οικοδόμημα της ΕΕ και της Νομισματικής Ένωσης, τον δόκτωρ Σόιμπλε» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

Με τον ύμνο αυτό στον κ. Σόιμπλε, ο Γιάννης Βαρουφάκης δεν προσπαθεί απλώς να δείξει ότι αναγνωρίζει δημοσίως την εμβέλεια και την βαρύτητα του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας αλλά, επιπλέον -ποιος ξέρει- μοιάζει ίσως να προσπαθεί να «εξευμενίσει» τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος δεν εμφανίζεται απλώς αμετακίνητος αλλά φαίνετα ότι σκληραίνει τη στάση του έναντι της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης