Η πρώτη μέρα Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου

Η πρώτη μέρα Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός δεν έκανε κανένα σχόλιο στους δημοσιογράφους και αρκέστηκε σε έναν απλό χαιρετισμό - Αλλαγή «σκυτάλης» στα γραφεία Σαμαρά - Τσίπρα στη Βουλή 

Η πρώτη μέρα Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου
Στις 9:30 έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου για να αναλάβει επισήμως καθήκοντα του ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας.

Το αυτοκίνητο που τον μετέφερε τον άφησε στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου και αμέσως ανέβηκε τα σκαλιά για να μπει στο κτήριο. 

Κάποιοι από τους δημοσιογράφους του φώναξαν «καλημέρα» και εκείνος αμέσως ανταπέδωσε με έναν χαιρετισμό.

Κλείσιμο
Λίγο μετά τις έντεκα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος μπήκε από την είσοδο του Βασιλέως Γεωργίου Β' ενώ ακολούθησε ο κ. Πάνος Σκουρλέτης.

Εν τω μεταξύ, σήμερα Αλέξης Τσίπρας και Αντώνης Σαμαράς άλλαξαν γραφεία στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας πήγε στο πρωθυπουργικό γραφείο ενώ ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, πήρε το γραφείο του κ. Τσίπρα. Αλέξης Τσίπρας και Αντώνης Σαμαράς πήραν μαζί τους και τους αγαπημένους τους πίνακες. 

Σημειώνεται πως η παράδοση του Μεγάρου Μαξίμου δεν έγινε, ως είθισται, από τον απερχόμενο πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, αλλά από τον γραμματέα του κ. Σαμαρά, Κώστα Μπούρα, γεγονός που προκάλεσε την πρώτη σύγκρουση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.




Μάλιστα, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα κατηγόρησαν τον απερχόμενο πρωθυπουργό και το επιτελείο του ότι τους παρέδωσαν ένα άδειο κτήριο...

«Δεν έγινε παράδοση εγγράφων», «δεν υπήρχε κανείς να μας ξεναγήσει στο Μέγαρο Μαξίμου», «υπήρχε ένα άδειο χρηματοκιβώτιο που κάποιος μας έδωσε το κλειδί», «δεν βρήκαμε ούτε σαπούνι στις τουαλέτες», υποστήριξαν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα για την κατάσταση που αντιμετώπισαν όταν εισήλθαν στο Μέγαρο Μαξίμου.





Στελέχη του κόμματος έλεγαν ότι «αυτό που συνέβη είναι πρωτόγνωρο, δεν υπήρχε κανείς από την προηγούμενη κυβέρνηση να υποδεχθεί τον πρωθυπουργό κάτι που είναι ενδεικτικό του πολιτικού πολιτισμού τους». Λίγο μετά από την λεωφόρο Συγγρού υπήρξε νέα διαρροή σύμφωνα με την οποία «ο κ. Νίκος Παπάς τηλεφώνησε στον κ. Κώστα Μπούρα και του ζήτησε να παραδώσει στον διάδοχό του κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο» αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν επιλογή του νέου πρωθυπουργού να μην τον υποδεχθεί ο κ. Σαμαράς. Πάντως μέχρι να διευκρινιστεί τι ακριβώς έγινε δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η άρνηση ήταν επιλογή του κ. Σαμαρά και προκάλεσε αρνητικά σχόλια στελεχών και βουλευτών της ΝΔ.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης