Θεοδωράκης: Ανοικτό το ενδεχόμενο στήριξης ή ανοχής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Θεοδωράκης: Ανοικτό το ενδεχόμενο στήριξης ή ανοχής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

"Περιμένουμε τις προγραμματικές δηλώσεις για να αποφασίσουμε την ψήφο ανοχής ή όχι" - "Ακροδεξιές οι θέσεις του Καμμένου" - "Όχι" του Δημήτρη Κουτσούμπα σε συνάντηση με το νέο πρωθυπουργό

Θεοδωράκης: Ανοικτό το ενδεχόμενο στήριξης ή ανοχής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στις επτά το απόγευμα στην Κουμουνδούρου θα έχει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο ίδιος πάντως αποκλείει την συμμετοχή του Ποταμιού σε κυβέρνηση που θα μετέχουν και οι ΑΝΕΛ καθώς όπως είπε οι απόψεις του κ. Πάνου Καμμένου είναι «ακροδεξιές και αντιευρωπαϊκές».

Σημείωσε ότι θα περιμένει να ακούσει τις προγραμματικές προτάσεις της νέας κυβέρνησης στην Βουλή προκειμένου να αποφασίσει εάν θα δώσει ψήφο ανοχής ή όχι. Αναφορικά με τα νομοσχέδια που θα έρχονται στην Βουλή επισήμανε ότι «το περιεχόμενό τους θα είναι αυτό που θα καθορίζει την θετική ή την αρνητική μας ψήφο».

Παράλληλα, είπε ότι θα ζητήσει από τον κ. Τσίπρα να εγγυηθεί για την συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας αλλά και για την πραγματοποίηση τολμηρών «ριζικών» αλλαγών και μεταρρυθμίσεων «χωρίς κομματικούς ζυγούς».

Αναφορικά τέλος με την επικείμενη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και αν θα είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε πως «ο κ. Αβραμόπουλος μου τηλεφώνησε χθες προκειμένου να μας συγχαρεί για το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν μιλήσαμε για πιθανή μετακόμισή του στην Αθήνα. Το θέμα του προέδρου θα το δούμε».

Εκτός από τον κ. Θεοδωράκη, πληροφορίες ανέφεραν νωρίτερα πως ο κ. Τσίπρας πρόκειται να συναντηθεί με τον κ. Κουτσούμπα, στον οποίο, κατά τη χθεσινή τους τηλεφωνική επικοινωνία, του εξέφρασε την πρόθεση του «να τον ενημερώνει για όλα».

Ωστόσο από την πλευρά του ΚΚΕ αποκλείεται κάποια συνάντηση των δύο ανδρών πριν τις προγραμματικές δηλώσεις.

«Δεν υπάρχει αντικείμενο συνάντησης με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και νέο πρωθυπουργό της χώρας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται «Όπως ήδη ανακοινώθηκε δημοσίως έχει επιτευχθεί κυβερνητική συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σήμερα ορκίζεται πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας και επίκειται η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης».

«Το ΚΚΕ, όπως έχει δεσμευτεί προεκλογικά στον ελληνικό λαό, δεν πρόκειται να δώσει ψήφο στήριξης ή ανοχής με οποιαδήποτε μορφή. Η κυβέρνηση με βάση τις διαδικασίες θα πρέπει σύντομα να φέρει τις προγραμματικές δηλώσεις της στη Βουλή και εκεί θα γίνει ανοιχτή συζήτηση και τοποθέτηση όλων των κομμάτων μπροστά στον ελληνικό λαό», σημειώνει το ΚΚΕ.

Πάντως, όσον αφορά στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας προτίθεται να προτείνει ένα πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής και θα επιδιώξει να ψηφιστεί από 180 βουλευτές.

Τέλος, αναφορικά με τη νέα κυβέρνηση, συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει ενοποίηση ομοειδών υπουργείων, με επικεφαλής έναν υπουργό. Τα υπουργεία θα στελεχωθούν από αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς. Η νέα κυβέρνηση θα επαναφέρει την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η οποία είχε καταργηθεί από την εποχή της κυβέρνησης Παπανδρέου.  


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης