Λαφαζάνης: Ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΑΝ.ΕΛ - ακύρωση μνημονίων και ιδιωτικοποιήσεων

Λαφαζάνης: Ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΑΝ.ΕΛ - ακύρωση μνημονίων και ιδιωτικοποιήσεων

Σε συνέντευξη στο ΡΙΑ-Νόβοστι είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιλέγει την έξοδο από την ευρωζώνη, ούτε από την ΕΕ - "Οι ελληνικές εκλογές μπορούν να προκαλέσουν ντόμινο αλλαγών στην Ευρώπη..."

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιλέγει την έξοδο από την ευρωζώνη, ούτε την έξοδο από την ΕΕ, αλλά πρότεινε πρόγραμμα αποκατάστασης της χώρας και αναδιοργάνωσής της, ακύρωσης των μνημονίων και της πολιτικής της αυστηρής λιτότητας, απομάκρυνσης της τρόικας και υλοποίησης προγράμματος αντιμετώπισης της φτώχειας, της μεγάλης φτώχειας, στην οποία οδήγησαν τα μνημόνια και, φυσικά, διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

Τις προτεραιότητες αυτές του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, «το οποίο σε κάθε περίπτωση θα υλοποιήσουμε ως το τέλος», παρουσίασε σε αναλυτική συνέντευξή του στον ανταποκριτή του ρωσικού πρακτορείου ΡΙΑ-Νόβοστι Γκενάντι Μέλνικ στην Αθήνα ο έως πρόσφατα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος εκτίμησε ότι «είμαστε σχεδόν πλήρως βέβαιοι ότι πλησιάζει μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πιθανώς θα διασφαλίσει στον ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Η νίκη αυτή, σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, δεν θα καταστεί απλώς «αφετηρία για μεγάλες αλλαγές στη χώρα μας», αλλά μπορεί να αποτελέσει τη βάση, ώστε «ως φαινόμενο ντόμινο να προκαλέσει αλλαγές σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο» και ειδικότερα στην αλλαγή των νεοφιλελεύθερων μονεταριστικών πολιτικών. Κατά τον Π.Λαφαζάνη «φυσικά και βλέπουμε και επιθυμούμε να υπάρχουν σοσιαλιστικοί ορίζοντες και σοσιαλιστική προοπτική στο πρόγραμμα προοδευτικών αλλαγών, που προτείναμε, όμως αναμφίβολα την ίδια στιγμή το θέμα του σοσιαλισμού δεν είναι τώρα για εμάς επίκαιρο, γιατί το κρίσιμο και επίκαιρο για την Ελλάδα είναι η έξοδος από την κρίση».

Σχολιάζοντας την πολιτική των κυρώσεων της ΕΕ, ο κ. Λαφαζάνης την χαρακτήρισε «πολύ κακή πολιτική, η οποία πλήττει σοβαρά τις ευρω-ρωσικές σχέσεις, πλήττει την ειρήνη και τη σταθερότητα στον ευρωπαϊκό χώρο». Εκφράζοντας την αντίθεσή του σε αυτήν την πολιτική ο Π.Λαφαζάνης είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί καλές σχέσεις με τη Ρωσία, γι' αυτό και η κυβέρνηση της Αριστεράς θα προσπαθήσει να αναπτύξει τις σχέσεις αυτές και να τις αναβαθμίσει σε πολύ καλύτερο και ουσιαστικό επίπεδο».

«Απολύτως τίποτε δεν χωρίζει τον ελληνικό και το ρωσικό λαό, Ελλάδα και Ρωσία δεν έχουν προβλήματα, που να μας χωρίζουν. Οι καλές σχέσεις είναι η μοναδική οδός για τους δύο λαούς και τις δύο χώρες και η βελτίωση των διμερών σχέσεων θα βοηθήσει και την περιοχή μας, θα βοηθήσουν την Ελλάδα και τη Ρωσία και φυσικά θα βοηθήσουν και ολόκληρη την Ευρώπη, την ΕΕ συνολικά», σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Αναφερόμενος στην πολιτική συμμαχιών μετά τις εκλογές, ο Π.Λαφαζάνης ανέφερε ότι «σε κάθε περίπτωση δεν βλέπουμε δυνατότητα συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ του Β.Βενιζέλου, με το κόμμα "Ποτάμι" του κ. Θεοδωράκη και, εάν μπει στη Βουλή, με το ΚΙΔΗΣΟ του Γ.Παπανδρέου». Άφησε ανοιχτό, όμως, αυτό το ενδεχόμενο για τους ΑΝΕΛ, σημειώνοντας ότι «θα συνεργαστούμε με δυνάμεις, οι οποίες θα μπορέσουν υπεύθυνα να ακολουθήσουν πολιτική κατά των μνημονίων, πολιτική σε προοδευτική κατεύθυνση. Αυτή είναι η βάση της συνεργασίας μας».

Σχολιάζοντας την προοπτική ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των λιμανιών, ειδικότερα της Θεσσαλονίκης, για το οποίο έχει εκφράσει ενδιαφέρον η ρωσική πλευρά, ο Π.Λαφαζάνης δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα διακόψει το πρόγραμμα και τα σχέδια ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος των πάντων από τη χώρα. Αυτό είναι ακριβές. Σε ό,τι αφορά τα λιμάνια, δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίησή τους. Το λιμάνι του Πειραιά θα αναδιοργανωθεί και θα παραμείνει κρατικό λιμάνι, που θα διευθύνεται από το Δημόσιο, με κοινωνικό έλεγχο και προς το συμφέρον του ελληνικού λαού. Αυτό αφορά και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όλα τα λιμάνια και φυσικά τους σιδηροδρόμους. Θα αναδιοργανώσουμε τους σιδηροδρόμους της Ελλάδας σε μια νέα εταιρεία, δημόσιου χαρακτήρα. Θα υποστηρίξουμε την κρατική μας εταιρεία, ώστε να αναπτυχθεί το σιδηροδρομικό δίκτυο, που είναι τόσο απαραίτητο για την ανάπτυξη της χώρας».

Αναφερόμενος, τέλος, στην υπόσχεση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για επιστροφή των συντάξεων στους παλιννοστούντες, ο Π. Λαφαζάνης παρατήρησε ότι «ο Σαμαράς παίζει με τους συμπατριώτες μας, τους Ελληνοποντίους, τους Έλληνες, που ήρθαν από τη Ρωσία στην Ελλάδα».

«Έκοψε τις συντάξεις σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι υποχρεώθηκαν απλώς να επιβιώνουν. Όταν άρχισαν να πλησιάζουν οι εκλογές, εκείνος, που έκοψε τις συντάξεις, λέει ότι μπορεί να τις επαναφέρει και η κυβέρνηση θα το πράξει αυτό μετά τις εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι θα επαναφέρει τις συντάξεις σε όλους, όσοι είναι μέρος του ελληνικού κόσμου, στους Πόντιους Έλληνες, στους Έλληνες από τη Ρωσία, στους συμπατριώτες μας και να είστε βέβαιοι ότι θα αποκαταστήσουμε αυτήν την αδικία», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ (21)

Φιλόσοφος

Άρχισαν τα νταούλια, έρχεται και ο χορός.

Κώστας

Δεν υπάρχει ούτε μια χώρα στον κόσμο που να θέλει να κρατικοποιήσει, όλες ιδιωτικοποιούν. Δεν τους προβληματίζει αυτό? Νομίζουν ότι είναι στραβός ο γυαλός? Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει το σύριζα. Το μοντέλο αυτό που θέλουν είναι αποτυχημένο. Ας τους αφήσουμε στην εξουσία 2, 3 μήνες και μετά θα απαλλαγούμε μια και καλή από δαύτους. Οι άνθρωποι είναι απίστευτοι.

Είσαι άσχετος και επικίνδυνος

Θα με αναγκάσετε να ψηφίσω τον Σαμαρά στο τέλος , το μη χείρον βέλτιστο δηλαδή. Μπορεί να έχει κάνει πολλά λάθη αλλά δεν είναι επικίνδυνος σαν τον θίασο που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ.

Π.Ρ.

Το λιμάνι του Πειραιά θα αναδιοργανωθεί και θα παραμείνει κρατικό λιμάνι, που θα διευθύνεται από το Δημόσιο, με κοινωνικό έλεγχο και προς το συμφέρον του ελληνικού λαού. με απλά λόγια δεν αλλάζει τίποτα και δημιουργούμε τα δικά μας δημόσιο υπαλληλικά .... ΟΡΚ !!!! που θα διαχειρίζονται - σαν να είναι το μαγαζάκι τους - το λιμάνι της χώρας.

κ

Τουπανε του Λαφα για την πεταλουδα που πεταει στον Αμαζονιο και δημιουργει τυφωνα στον ειρηνικο και σου λεει "εμεις αλλαζουμε την ελλαδα και θα παρουμε και ολοκληρη την ευρωπη παραμασχαλα."

Epwnvmus

Ακουστε σύνταξη απο το νο.2 του ΤΣΥΡΙΖΑ: "Ειμαστε σχεδόν βέβαιοι σίγουροι οτι πιθανώς.." Τα σχόλια περιττεύουν. Αμ το αλλο; Άνοιγμα στά "αδέλφια" μας τους Ρώσους; Δεν διαφέρουμε, ειμαστε το "ίδιο"; Καλα, ΠΟΥ ζει ο καμμενος; Μηπως εχει μείνει στα αιώνια φοιτητικά του χρονια πρό 50ετίας; Η, ακομα χειρότερα, στον εμφύλιο;;

λουμπεν

Μα δεν ειπαμε οτι διοικει το κεφαλαιο, οι τραπεζιτες, τα συμφεροντα, οι λεσχη μπιλντεμπεργκ, οι μασόνοι. Τοσο λιγη δυναμη εχουν αυτη και θα τους καταστρεψει ο λαφαζαν ; ρε κατι πραγματα που γινονται στον κοσμο (σας) !!

αχ Παναγιώτη μου

Και εσύ με την ΕΕ και το ευρώ ! Και εσύ "τέκνο Βρούτε"! Δηλαδή δεν θα έχουμε εθνικό νόμισμα , εθνική νομισματική πολιτική , εθνική κυριαρχία κλπ κλπ και όλα τα ωραία που μας έλεγες πρίν λίγο καιρό ;; Δηλαδή Παναγιώτη μου πάλι θα πέσουμε γονυπετείς στην κυρία Μέρκελ και στον κύριο Σόϊμπλε για δανεικά ....για να καταπολεμήσουμε την φτώχεια ;; Πώς θα καταργηθούν έτσι τα μνημόνια Παναγιώτη μου ;; Πώς θα διαγραφτεί έτσι το χρέος ;; Ετσι θα γίνει το ντόμινο αλλαγών στην Ευρώπη ;; Αχ Παναγιώτη μου !!!!

...

βρε ουστ!

koyκουρουκου

ΝΑΙ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΝΤΟΜΙΝΟ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ GAY PARADE ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ !!

χαζούλης

Το 30-35% ενός καταχρεωκοπημένου κράτους που αποτελεί το 2% του πληθυσμού μπορεί να αλλάξει την Ευρώπη ... λογικό μου φαίνεται, αν να λέμε το ποντίκι που βρυχάται για να φοβηθεί το λιοντάρι ... το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις Παναγιώτη?

lllll

Το ποντικι τρομαζει ολοκληρο ελεφαντα, επισης το φιδι σκοτωνει και λιονταρι... στη τελικη ας φερουμε και αντηρηση σε κατι ολο ναι λεμε...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4924456

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που τον συνεχάρη για την εκλογή του στην θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε λόγο για «επάξια εκλογή η οποία συνιστά έμπρακτη αναγνώριση του υψηλού κύρους που διαθέτει» 


vroutsis2

«Τίποτα δεν καταργείται» τόνισε ο υπουργός Εργασίας – Δυνητικό εργαλείο προς χρήση η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την απεργία - «Νομοθετείτε ως διαρρήκτης και λαθρεπιβάτης» απάντησε ο Νίκος Παππάς

2
21763880__1_

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους ήταν παραγωγικές και θα συνεχιστουν την ερχόμενη Δευτέρα - Σκανδαλίδης: Η Βουλή πρέπει οπωσδήποτε να συμφωνήσει

2
Πρόταση νόμου της ΝΔ για την ψήφο των αποδήμων στις χώρες διαμονής τους

Σχετική πρόταση έκανε η κυβερνητική πλειοψηφία διά του προέδρου της Επιτροπής, Ευρυπίδη Στυλιανίδη, με αφορμή τον δημόσιο διάλογο, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, που είναι σε εξέλιξη

1