Τροπολογίες της τελευταίας στιγμής «δείχνουν» εκλογές

Τροπολογίες της τελευταίας στιγμής «δείχνουν» εκλογές

Παρατείνεται η διαθεσιμότητα έως την 31η Μαΐου - Η τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατατέθηκε σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την «ίδρυση παρατηρητηρίου άνοιας»

Μετάθεση εκκρεμοτήτων που περιέχουν πολιτικό κόστος προβλέπουν οι περισσότερες εκ των υπουργικών τροπολογιών που κατατίθενται στην Βουλή τις τελευταίες ώρες με αποτέλεσμα αρκετοί να μιλούν πως οδεύουμε ολοταχώς για εκλογές.

Ενδεικτική είναι η τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που κατατέθηκε σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την «ίδρυση παρατηρητηρίου άνοιας»

Προβλέπει μεταξύ άλλων:

- Την παράταση του καθεστώτος της διαθεσιμότητας για όσους υπαλλήλους δεν υπέβαλαν αίτηση μετάταξης (περιλαμβάνονται και οι δημοτικοί αστυνομικοί) έως την 31η Μαρτίου του 2015. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι έως τότε δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις.

- Παρατείνονται έως τα τέλη του προσεχή Ιουνίου (έληγε στις 31/12/2014) οι προθεσμίες για τη διαδικασία αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού των φορέων του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

- Αποδοχές που καταβλήθηκαν σε προϊσταμένους οργανικών μονάδων, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και των οποίων η επιλογή ακυρώθηκε για τυπικό λόγο με απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, δεν αναζητούνται. Στην περίπτωση που τα ανωτέρω ποσά έχουν ήδη βεβαιωθεί και καταλογισθεί, οι σχετικές πράξεις παύουν να ισχύουν.

- Παρατείνεται η δυνατότητα σε συγκεκριμένες κατηγορίες διακριθέντων αθλητών που είναι διορισμένοι είτε στα Σώματα Ασφαλείας είτε στο Δημόσιο τομέα να αποσπώνται, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας, στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ή σε εποπτευόμενους από αυτή φορείς καθώς και σε λοιπούς φορείς (π.χ ομοσπονδίες Αθλημάτων). Η μέγιστη χρονική διάρκεια της απόσπασης δεν δύναται να υπερβαίνει τα πέντε χρόνια.

- Επιτρέπεται η ανταλλαγή τακτικών υπαλλήλων του δημοσίου με υπαλλήλους των υπηρεσιών της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης ή των κρατών μελών της ΕΕ ή άλλων χωρών στο πλαίσιο προγραμμάτων για τη μετάδοση τεχνογνωσίας σε θέματα δημόσιας διοίκησης.

- Επιτρέπεται ο διορισμός σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις των μνημονευόμενων διακριθέντων αθλητών, καθώς και του προσωπικού, ο διορισμός του οποίου γίνεται βάσει ειδικών ευεργετικών διατάξεων και για το οποίο έχει εκδοθεί απόφαση κατανομής του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέχρι και τη δημοσίευση των προτεινόμενων ρυθμίσεων.

Πάντως, συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη υποστηρίζουν ότι οι εν λόγω ρυθμίσεις δεν έχουν λογική μετάθεσης εκκρεμοτήτων.

Συγκεκριμένα εξηγούν πως η παράταση της διαθεσιμότητας εως το τέλος Μαρτίου 2015 αφορά περιορισμένες περιπτώσεις, 15-20 υπαλλήλους πανελλαδικά οι οποίοι είχαν προσφύγει στην δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν τελεσίδικα. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι πρέπει να επανατοποθετηθούν. Ορισμένων όμως οι φορείς που εργάζονταν έχουν καταργηθεί ή άλλοι δεν πρόλαβαν να ενταχθούν στην διαδικασία επανατοποθέτησης με αποτέλεσμα να απειλούνται με απόλυση. Προκειμένου λοιπόν να μην απολυθούν – λένε οι συνεργάτες του υπουργού – δίνεται μια μικρή παράταση έως ότου εκδοθεί μια κλειστή προκήρυξη.

Εκτός τούτου, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, δίνεται παράταση για την αξιολόγηση δομών καθώς ορισμένα υπουργεία δεν τις έχουν ολοκληρώσει αν και θα όφειλαν.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

gebre

Από το άρθρο 85 του κανονισμού της βουλής: "Tα νομοσχέδια και οι προτάσεις νόμων δεν πρέπει να περιέχουν διατάξεις άσχετες προς το κύριο αντικείμενό τους". Αφού δεν μπορείτε βρε παιδιά εκεί στη βουλή να τηρήσετε ούτε τον κανονισμό, τότε αλλάξτε τον και αυτόν στα μέτρα σας. Τόσα και τόσα έχουμε καταπιεί, θα το αντέξουμε και αυτό.

@@@@@@

31 μαρτιου λεει η τροπολογια και μαλλον δεν αφορα ολους τους διαθεσιμους!!!!!!!!!

Η ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ

Αφού το θέλει τόσο πολύ ψηφίζουμε όλοι Τσίπρα. Θα μείνει στην Ιστορία ως ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας.

CHAN

ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ......

Γ

ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ , ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ , ΠΕΝΘΟΥΝ......ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ

john

Μετά, να φτιάξετε και ένα "παρατηρητήριο παράνοιας", για το "μεγάλο"...

Αναστάσιος

Άντε να φεύγετε σιγά σιγά. Φτάνει κολλήσατε στην εξουσία...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Anastasiades

Τα δημοσιεύματα αυτά προκαλούν απογοήτευση, και ο καθένας μπορεί να σκεφτεί το γιατί κάποιοι αναμασούν ένα τέτοιο ζήτημα, ανέφερε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος

4738007

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού υποστηρίζει σθεναρά την ανεξαρτησία των Εθνικών Αρχών Ανταγωνισμού» τόνισε ο Μαργκρέτε Βεστάγκερ για το θέμα της Βασιλικής  Θάνου– Αναλυτικά η επιστολή της στον Δημήτρη Παπαδημούλη

12
kiriakos-mitsotakis

Κρίσιμες για την καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία θεωρούνται οι επικείμενες συναντήσεις του πρωθυπουργού με Μακρόν - Μέρκελ - Η προετοιμασία του Μαξίμου ενόψει της ΔΕΘ

20