Απόστολος Γκλέτσος: Ο «Ρομπέν της Στυλίδας» που θέλει να βάλει «Τελεία» στην ατιμωρησία

Απόστολος Γκλέτσος: Ο «Ρομπέν της Στυλίδας» που θέλει να βάλει «Τελεία» στην ατιμωρησία

Εκρηκτικός χαρακτήρας και σίγουρα «ανυπότακτος» το βαρύ αρσενικό της ελληνικής σόουμπιζ δεν δίστασε να κρίνει αυστηρά και τους σημερινούς πρωταγωνιστές της πολιτικής 

Απόστολος Γκλέτσος: Ο «Ρομπέν της Στυλίδας» που θέλει να βάλει «Τελεία» στην ατιμωρησία
Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό, ως το απόλυτο αρσενικό, το sex symbol πολλών γυναικών, από τον μπρουτάλ χαρακτήρα του και την αρρενωπότητα του. Σήμερα, ο Απόστολος Γκλέτσος, εμφανίζεται ως ο νέος σωτήρας στην πολιτική που έπειτα από μια επιτυχημένη πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση, ετοιμάζεται να «καταλάβει»… και τα βουλευτικά έδρανα. 

Έπειτα από δύο χρόνια συζητήσεων και ζυμώσεων αλλά με σημαντικότερο κίνητρο το 67% που εξασφάλισε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, ο «Ρομπέν της Στυλίδας», δημιούργησε τoν κομματικό σχηματισμό «Τελεία» κι επιδιώκει να γοητεύσει και γιατί όχι να κερδίσει την εκλογική μάζα, στις επόμενες εθνικές εκλογές. 

«Δεν είμαστε ούτε δεξιοί, ούτε αριστεροί. Δεν ανήκουμε σε κανέναν πολιτικό χώρο αλλά ξεκινάμε κάτι καινούργιο με ανθρώπους που έχουν δημιουργήσει, δουλέψει και ιδρώσει. Ευχαριστώ τον Θεό για αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ», φώναξε ο Απόστολος Γκλέτσος,  στην επίσημη παρουσίαση του κόμματός του ανάμεσα σε ένα πλήθος ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο για να τον στηρίξουν στο νέο του ξεκίνημα μεταξύ των οποίων φίλοι και συγγενείς. 

Κλείσιμο


Ο Δήμαρχος Στυλίδας είναι ένας άνθρωπος που δεν μπαίνει σε καλούπια. Δεν χαλιναγωγείται. Για τον λόγο αυτό δεν ήθελε σε καμία περίπτωση η παρουσίαση των αρχών του κόμματός του να θυμίζει παλαιοκομματική προεκλογική συγκέντρωση που θα παρείχε την ψευδαίσθηση της δήθεν διεξαγωγής ενός πλούσιου και ουσιαστικού διαλόγου. Ο κ. Γκλέτσος μίλησε ανοιχτά για όλα τα ζητήματα και τους προβληματισμούς των παρευρισκομένων. 

«Σήμερα θα κάνουμε διάλογο για να μας φύγει ο θυμός», είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα ενώ όντας παθιασμένος έσπευσε να υψώσει τον τόνο της ανδρικής του φωνής όταν μίλησε για τα κόμματα εξουσίας που έφεραν τον λαό στην σημερινή δεινή οικονομική κατάσταση.

Η αίθουσα του ξενοδοχείου όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση γέμισε ασφυκτικά. Στο πλευρό του ιδρυτή της «Τελείας» βρέθηκαν φίλοι από τον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και η οικογένειά του.

Η κόρη του Βαλίσια, «η ύπαρξη μου» όπως την αποκάλεσε μαζί με την μητέρα της Μαρία Μαγγίνα, γνωστή ενδυματολόγο,  αλλά και η μητέρα του κ. Γκλέτσου, Βάσω, την οποία ο Δήμαρχος έχει αποκαλέσει «Iron Lady», καθώς διεύθυνε με εξαιρετική πειθαρχία το προεκλογικό κέντρο στην Στυλίδα στις περασμένες εκλογές.

Οι τρεις γυναίκες δεν τον άφησαν λεπτό από τα μάτια τους, ενώ στέκονταν διακριτικά ανάμεσα στο πλήθος. Εκεί βρισκόταν και η αγαπημένη του φίλη, θεατρολόγος, Μαριλένα Παναγιωτοπούλου και φυσικά το alter ego του, ο «γκουρού» των δημοσίων σχέσεων κ. Νίκος Φρονιμόπουλος, ο οποίος θα συμμετέχει και στο ψηφοδέλτιο της «Τελείας».




Κι επειδή ο «βλαχοδήμαρχος» ή «Δήμαρχος-σταρ» όπως τον έχουν αποκαλέσει, βάζει στοιχήματα και επιμένει να αγωνίζεται μέχρι τέλους για αυτά δήλωσε ότι έχει βασικούς δύο στόχους, αν ο λαός του ανοίξει την πόρτα της Βουλής.

Ο πρώτος είναι να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και ο δεύτερος να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία. «Βάζουμε Τελεία στην ατιμωρησία και αν δεν το κάνουμε θα φύγουμε μόνοι μας, δεν θα περιμένουμε να μας διώξουν», είπε ενώ εξομολογήθηκε πως οραματίζεται ένα ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα, δέκα υπουργών από μία πολυσυλλεκτική κυβέρνηση, μέσα στην οποία «ο ένας θα ελέγχει τον άλλον».



«Βαγγέλη ρούφα το αυγό σου»

Εκρηκτικός χαρακτήρας και σίγουρα «ανυπότακτος» το βαρύ αρσενικό της ελληνικής σόουμπιζ δεν δίστασε να κρίνει αυστηρά και τους σημερινούς πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής και ειδικότερα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αλέξη Τσίπρα. Έκανε λόγο για οικονομικά σκάνδαλα που ταλανίζουν τη χώρα τα οποία αν δεν λυθούν άμεσα κανένας Ευρωπαίος δεν θα είναι σε θέση να διαπραγματευτεί. «Πώς να πάει ο κ. Βενιζέλος να διαπραγματευτεί έξω με αυτά τα σκάνδαλα; Ξέρετε τι θα του πούνε; Βαγγέλη ρούφα το αυγό σου».

Όσο για τον κ. Τσίπρα τον αποκάλεσε πολιτικό παιδί του Αλαβάνου ο οποίος δεν είναι είναι ανίκανος να λύσει τα προβλήματα της χώρας αφού «δεν έχει ούτε μια ένδειξη στο βιογραφικό του ότι έχει δουλέψει».

Τα Ανώγεια και οι μαντινάδες

Το ίδιο βράδυ ο Απόστολος Γκλέτσος αναχώρησε για την Κρήτη και τα Ανώγεια όπου ήταν καλεσμένος για να παρουσιάσει τις βασικές αρχές της «Τελείας». Οι Κρητικοί τον υποδέχτηκαν με μαντινάδες και αφού του φόρεσαν το παραδοσιακό κρητικό μαντήλι του έδωσαν τις ευχές τους. Ο επικεφαλής της «Τελείας» ανέφερε πως «η επιλογή των Ανωγείων είναι καθαρά συμβολική, γιατί θέλουμε να πάρουμε δύναμη, ενέργεια και τιμή από αυτά για να ξεκινήσουμε το έργο μας» υπογραμμίζοντας τον συμβολικό χαρακτήρα της αντίστασης που θέλει να δώσει στο κόμμα του.

Η συνεργασία με τον Σταύρο Καρβούνη

Εκτός από την παρουσίαση της «Τελείας» ο Απόστολος Γκλέτσος ανακοίνωσε και τη συνεργασία του με το κόμμα «Ελλάδα Εμείς» του οικονομολόγου και νομικού Σταύρου Καρβούνη που διοικείται από τριμελή επιτροπή και την ιδρυτική του διακήρυξη έχουν υπογράψει 80 περίπου προσωπικότητες. 



    
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης