Λοβέρδος για Ρωμανό: Κι αν πάθει κάτι, το κρίμα στο λαιμό εκείνων που έχουν ολιγωρήσει

Λοβέρδος για Ρωμανό: Κι αν πάθει κάτι, το κρίμα στο λαιμό εκείνων που έχουν ολιγωρήσει

«Στην αγκαλιά του παιδιού αυτού, σε ηλικία 16 ετών πέθανε δολοφονημένος ο συνομήλικος φίλος του», τόνισε ο υπουργός Παιδείας - Ο κ. Λοβέρδος πρότεινε να ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στις 7  Ιανουαρίου

Λοβέρδος για Ρωμανό: Κι αν πάθει κάτι, το κρίμα στο λαιμό εκείνων που έχουν ολιγωρήσει
Την 7η Ιανουαρίου ως ημερομηνία για την έναρξη της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας  πρότεινε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος υποστηρίζοντας ότι «δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ημέρα του 2015 στην ασάφεια που δημιουργεί η εκλογολογία».

Μιλώντας στην Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού ο υπουργός Παιδείας είπε πως η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας «είναι η πολιτική προϋπόθεση της ανάπτυξης, της ανάκαμψης της εξόδου στις αγορές, της ελπίδας των φτωχών για κοινωνικό κράτος και εργασία».

Αναφορικά με την υπόθεση του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε πως «αυτό το παιδί πρέπει να έχει τις ευκαιρίες του, η Δημοκρατία δεν εκδικείται, κι αν πάθει κάτι το κρίμα στο λαιμό όσων ολιγώρησαν». 

«Οσοι κατακρίνουν αυτή τη θέση, να σκεφτούν πως στην αγκαλιά του παιδιού αυτού, σε ηλικία 16 ετών πέθανε δολοφονημένος ο συνομήλικος φίλος του», τόνισε ο υπουργός Παιδείας. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δώσαμε όλες τις δυνατότητες σε έγκλειστους να δίνουν Πανελλαδικές. Κάποιοι μπήκαν στα ΑΕΙ. Δεν φτάνουν τα μπράβο. Πρέπει να δώσουμε τις δυνατότητες να σπουδάσουν. Οργανώνουμε το θέμα με τροπολογία που θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα» και επέστησε την προσοχή στο ότι οι πενθήμερες άδειες δεν πρέπει να καταργηθούν.
Κλείσιμο

Αιτιολόγησε πως η συμπεριφορά ενός δραπέτη δεν πρέπει να στραφεί εναντίον όλων όσων παλεύουν να επανέλθουν στη ζωή και το υπουργείο Παιδείας το υποστήριξε στην υπόθεση Κωστάρη, ανοιχτά, δημόσια και εγγράφως και το υποστηρίζει και στη διαφορετική μεν αλλά κρίσιμη υπόθεση Ρωμανού.

«Αυτές είναι οι πάγιες απόψεις μου. Κι όσοι θέλουν να με αμφισβητήσουν, παραπέμπονται στην κοινή ερώτηση Κουβέλη- Λοβέρδου για τη νοσηλεία του Σάββα Ξηρού το 2006», κατέληξε για το θέμα αυτό στην ομιλία του ο υπουργός Παιδείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης