Άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τις καταγγελίες Ξουλίδου ζητά ο εισαγγελέας

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τις καταγγελίες Ξουλίδου ζητά ο εισαγγελέας

Καλούνται για κατάθεση Γεωργιάδης, Μηταράκης και Σούκουρης - Ο εισαγγελέας ζητά και τη συνδρομή της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, προκειμένου να εντοπίσει τους αποστολείς των μηνυμάτων που, όπως υποστηρίζει η Σταυρούλα Ξουλίδου, δέχθηκε στο Facebook

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τις καταγγελίες Ξουλίδου ζητά ο εισαγγελέας
Στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προχωρά ο εισαγγελέας Εφετών κ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, προκειμένου να διαπιστώσει τη βασιμότητα των καταγγελιών της βουλευτού των ΑΝΕΛ, Σταυρούλας Ξουλίδου, σύμφωνα με τις οποίες, κάποιοι αποπειράθηκαν να την δωροδοκήσουν.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας ζητά και τη συνδρομή της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να εντοπίσει τους αποστολείς των μηνυμάτων που, όπως υποστηρίζει η βουλευτής, δέχθηκε στο Facebook.

Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες ο εισαγγελικός λειτουργός καλεί, σύμφωνα με πληροφορίες, για κατάθεση τον υπουργό Νότη Μηταράκη, τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, όπως και τον Γιώργο Σούκουρη.

Κλείσιμο
Ο τελευταίος, σύμφωνα με κατάθεση που έδωσε σήμερα στον εισαγγελέα η κυρία Ξουλίδου, είναι το πρόσωπο που την προσέγγισε τον περασμένο Μάρτιο, προτείνοντας την να την δωροδοκήσει.

«Έδωσα στον εισαγγελέα όλα τα στοιχεία τα οποία στοιχειοθετούν την καταγγελία μου. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ζήτησα άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και των ηλεκτρονικών μηνυμάτων μου. Υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι που δεν μίλησα νωρίτερα» δήλωσε μετά την κατάθεσή της στον εισαγγελέα η κυρία Ξουλίδου.

Την κυρία Ξουλίδου συνόδευσε στον εισαγγελέα η σύζυγος του προέδρου των ΑΝΕΛ και δικηγόρος κυρία Έλενα Καμμένου, η οποία σε δήλωσή της ανέφερε: «Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν έχει στη διάθεσή του τόσο μεγάλα χρηματικά ποσά. Είναι μεσάζων και μεσολαβητής μιας πολιτικής συμφωνίας και αναζητούμε τον ηθικό αυτουργό. Η μάρτυρας κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα»

Ειδικότερα, η βουλευτής των ΑΝΕΛ, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να περιέγραψε στον εισαγγελέα τον τρόπο που την προσέγγισε ο Γ. Σούκουρης.

Όπως φέρεται να κατέθεσε, τον περασμένο Μάρτιο έγινε η πρώτη προσέγγισή της ενώ από τον Ιούνιο και μετά, οι επικοινωνίες έγιναν πιο συχνές. Τελικώς, σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε η βουλευτής, από τα τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου έγινε η πρώτη κρούση για τα χρήματα.

Η κυρία Ξουλίδου φέρεται να επισήμανε στον εισαγγελέα πως ένα από τα ηλεκτρονικά μηνύματα που έλαβε, ανέφερε:«Μια ευκαιρία έχεις στη ζωή σου», προτρέποντάς την να πάρει τα χρήματα.

Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες, όταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι πλησίασαν βουλευτή του κόμματός του, για να τον δωροδοκήσουν, φέρεται να κατέθεσε ότι ο Γ. Σούκουρης της έστειλε, στις 20/11, μήνυμα με το εξής περιοχόμενο: «1-0. Ο Μελάς τα πήρε. Θυμάστε τι σας έλεγα;» .

Μάλιστα, η βουλευτής κατέθεσε στον εισαγγελέα σε φωτοτυπίες όλα τα μηνύματα που εχει ανταλλάξει με το συγκεκριμένο πρόσωπο μέσω Facebook.

Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες και σε μια από αυτές ο Γ. Σούκουρης φέρεται να της είπε «σε περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες», αναφέροντας δύο ονόματα. Τότε έγινε και προσπάθεια, όπως είπε, να κλειστεί ραντεβου.

Σε ερώτηση του εισαγγελέα γιατί δεν τα κατήγγειλε νωρίτερα όλα αυτά, η μάρτυρας φέρεται να απάντησε ότι η αστυνομία θα ενημέρωνε τον υπουργό και εκείνος την κυβέρνηση. Κλείστηκαν δύο ραντεβού στο γραφείο της, το οποίο είχε παγιδευτεί με κάμερες αλλά, όπως υποστήριξε, ο Γ. Σούκουρης της ζήτησε να συναντηθούν σε δημόσιο χώρο, με αποτέλεσμα τελικά το ραντεβού να μην γίνει ποτέ.

Μάλιστα, στη δήλωση που έκανε μετά το τέλος της κατάθεσής της στον εισαγγελέα η βουλευτής αναφέρθηκε και στον Π. Μελά, λέγοντας: «Είναι άριστες οι σχέσεις μου με τον Π. Μελά. Είναι καλός συνάδελφος. Προσπάθησα να τον προστατέψω. Δεν έπρεπε να ειπωθεί τίποτα και λόγω του συνεδρίου. Εάν μπόρεσαν και πλησίασαν εμένα πιστεύω ότι πλησίασαν και άλλους».

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της κυρίας Ξουλίδου, την πόρτα του εισαγγελικού γραφείου πέρασε ο κ. Μελάς. Νωρίτερα, ο ίδιος είχε καταθέσει αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Μελάς, βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα, δήλωσε: «Κατέθεσα ότι είναι αισχρό, βρώμικο και κακοήθες ό,τι καταγγέλλεται σχετικά με χρηματισμό μου. Στη ζωή μου έχω υπάρξει διαχρονικά έντιμος. Παρακάλεσα να ελεγχθούν όσα λέχθηκαν σε βάθος ωστε να βρεθούν οι σκοπιμότητες. Δεν με είχε ενημερώσει κανείς για τίποτα, ούτε η κυρία Ξουλίδου που είπε την υποχρέωση να με ενημερώσει αλλά πηγε κατευθείαν στην τηλεόραση».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο Π. Καμμένος, όταν είχε κληθεί να καταθέσει στον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο στις 23 Οκτωβρίου, φέρεται να είχε αναφέρει πως βουλευτής του κόμματος του είχε καταγγείλει απόπειρα δωροδοκίας του με τρία εκατομμύρια ευρώ, για να αποχωρήσει από το κόμμα.

Όταν όμως ο εισγαγελέας ρώτησε τον κ. Καμμένο ποιος είναι ο βουλευτής και ποιος επιχείρησε να τον δωροδοκήσει, απάντησε ότι δεν έχει αρκετά στοιχεία για να καταθέσει ονόματα.

Επιπλέον, ο ίδιος φέρεται να ανέφερε στον εισαγγελέα ότι θα μιλήσει με το βουλευτή του και θα επανέλθει τις επόμενες ημέρες, κάτι που δεν έγινε ποτέ με αποτέλεσμα η υπόθεση να μπει στο αρχείο.

Τώρα, η σχετική δικογραφία ανασύρθηκε από το αρχείο με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και έπειτα από τις καταγγελίες της βουλευτού των ΑΝΕΛ, οι οποίες έγιναν σε τηλεοπτική εκπομπή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης