Προκαλεί ο Νταβούτογλου: Η Τουρκία δεν θα σταματήσει τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ

Προκαλεί ο Νταβούτογλου: Η Τουρκία δεν θα σταματήσει τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ

Είπε πως «όλοι θα κερδίσουν» αν και οι δυο κοινότητες στην Κύπρο «αποδεχτούν» πως ο πλούτος του νησιού, όπως τα κοιτάσματα φυσικού αερίου, ανήκει «σε όλες τις πλευρές»

Προκαλεί ο Νταβούτογλου: Η Τουρκία δεν θα σταματήσει τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ

Μήνυμα πως η Τουρκία δεν πρόκειται να σταματήσει τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ έστειλε το Σάββατο από την Κωνσταντινούπουλη ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο Νταβούτογλου αναφέρθηκε στην ανάγκη για άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, ωστόσο, στη συνέχεια και σε δηλώσεις του σε ημερίδα για την ενέργεια 
ανέφερε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες νότια της Κύπρου, εάν οι Ελληνοκύπριοι προχωρήσουν στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων.
Κλείσιμο

Ο 
Νταβούτογλου έστειλε μ
ήνυμα πως «όλοι θα κερδίσουν» αν και οι δυο κοινότητες στην Κύπρο «αποδεχτούν» πως ο πλούτος του νησιού, όπως τα κοιτάσματα φυσικού αερίου, ανήκει «σε όλες τις πλευρές». Ακόμη, είπε πως η Τουρκία θα μπορούσε να είναι ο κύριος καταναλωτής του εξαγόμενου κυπριακού αερίου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αξιοποίησης του φυσικού πλούτου για την επίλυση του Κυπριακού.

«Η ειρήνη πρέπει να επιτευχθεί χωρίς καθυστέρηση», σχολίασε ο κ. Νταβούτογλου και πρόσθεσε: «Ας χρησιμοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία για να βρούμε μια λύση σε αυτό το πρόβλημα». 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης