Ο Κουβέλης στον Παπούλια για το χρέος

Ο Κουβέλης στον Παπούλια για το χρέος

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρωτοβουλία που επιθυμεί να αναλάβει σχετικά, στη βάση ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο

Ο Κουβέλης στον Παπούλια για το χρέος
Πρωτοβουλία για συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα του χρέους θα επιχειρήσει να προωθήσει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ξεκινώντας από την επίσκεψή του σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Κουβέλης στις 13:00 έχει προγραμματισμένο ραντεβού με τον Κάρολο Παπούλια, στον οποίο θα εκθέσει τις απόψεις του αναφορικά με την ανάγκη εθνικής συναίνεσης εν όψει των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό χρέος.

Ο κ. Κουβέλης θα ενημερώσει τον κ. Παπούλια για την πρωτοβουλία που επιθυμεί να αναλάβει σχετικά, στη βάση ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς σε χθεσινή του συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» σημείωσε χαρακτηριστικά:  

Κλείσιμο
«Είναι εξαιρετικά αναγκαίο να εξασφαλιστεί η από κοινού αντιμετώπιση του χρέους, καθώς αυτό δεν είναι βιώσιμο,  μπορεί να αναδιαρθρωθεί στο πλαίσιο μιας συστηματικής, έντονης και αποτελεσματικής - κατά συνέπεια-  αναδιαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας».

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την άποψη ότι «η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση». 

Αναλύοντας την άποψη αυτή είπε ότι «η συναίνεση δεν είναι μια γενική και αφηρημένη πολιτική έννοια, αλλά έχει σχέση με το περιεχόμενο της ασκούμενης πολιτικής, μιας πολιτικής η οποία δεν διαμορφώνει συνθήκες συναινέσεως».

Σε αυτό το σημείο μάλιστα εκτίμησε πως η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας «δεν θα καταστεί εφικτή και η χώρα θα οδεύσει σε εκλογές».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης