Με ρυθμούς εξπρές η δικαστική έρευνα για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών

Με ρυθμούς εξπρές η δικαστική έρευνα για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών

Τι κατέθεσε ο δημοσιογράφος Αιμ.Λιάτσος - Τσίπρας, Κουβέλης, Καμμένος και Δραγασάκης έχουν κληθεί να καταθέσουν από τον εισαγγελέα Παν. Παναγιωτόπουλο

Με ρυθμούς εξπρές η δικαστική έρευνα για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών
Μιάμιση ώρα παρέμεινε στο γραφείο του εισαγγελέα ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσιος, διευθυντής της εφημερίδας «Contra News» Αιμίλιος Λιάτσος. Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του ο κ. Λιάτσος δήλωσε: «Καλώς διατάχθηκε η δικαστική έρευνα. Θα αναζητηθεί η αλήθεια κι ελπίζω να υπάρχουν αποτελέσματα. Είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα και δεν μπορώ να αποκαλύψω τι κατέθεσα. Επικαλέστηκα το δημοσιογραφικό απόρρητο αλλά θεωρώ την πηγή μου απολύτως αξιόπιστη».

Ο δημοσιογράφος συνοδευόταν από το νομικό εκπρόσωπο της εφημερίδας Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίους δήλωσε: «Όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ προέρχονται από αφηγήσεις αξιόπιστων ανθρώπων. Ο κ. Λιάτσος όμως δεν παραβίασε τα ιερά και όσια της δημοσιογραφίας. Δεν αποκάλυψε την πηγή του».

Κλείσιμο
Όταν ο εισαγγελέας συγκεντρώσει τα πρώτα στοιχεία από τις καταθέσεις θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα του.

O εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ανέλαβε να φέρει σε πέρας την έρευνα επί των καταγγελομένων από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Σκουρλέτη ότι επιχειρηματίες έχουν βγάλει «κουμπαρά» με σκοπό να συγκεντρωθούν οι 180 βουλευτές που απαιτούνται ώστε να εκλεγεί νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπονοώντας ανοιχτά ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια εξαγοράς βουλευτών.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διέταξε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, εχουν κληθεί να καταθέσουν ο πρώην πρόεδρος του «Συνασπισμού» κ. Ν. Κωνσταντόπουλος,  ο οποίος αναμένεται να καταθέσει την ερχόμενη Δευτέρα ως ο πρώτος που είχε μιλήσει για «παροχές» σε βουλευτές προκειμένου να μην γίνουν πρόωρες εκλογές. Είχε δηλώσει ο κ. Κωνσταντόπουλος στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» είχε αναφέρει: «Γίνονται παρασκηνιακές προσπάθειες για να μη γίνουν εκλογές, με πιέσεις, υποσχέσεις, παροχές και ανταλλάγματα που θυμίζουν παλιές, αμαρτωλές εποχές».

Από το εισαγγελικό γραφείο θα περάσει και ο κ. Σκουρλέτης ο οποίος επικαλέστηκε δημοσίευμα της «Contra News». «Εγώ διάβασα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180», είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης στο Mega.

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής έχουν κληθεί να καταθέσουν από τον εισαγγελέα κ. Παν. Παναγιωτόπουλο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσιπρας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβελης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμενος και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης.

Ήδη για αύριο έχουν κληθεί να καταθέσουν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πανος Σκουρλετης και ο διευθυντής του γραφείου του Αλ. Τσίπρα, Νικος Παππας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης