Καμμένος: Όποιος ανεξάρτητος βουλευτής δώσει συναίνεση θα είναι «κοινός αποστάτης»

Καμμένος: Όποιος ανεξάρτητος βουλευτής δώσει συναίνεση θα είναι «κοινός αποστάτης»

Επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου - Κόντρα και με Απόστολο Κακλαμάνη

Καμμένος: Όποιος ανεξάρτητος βουλευτής δώσει συναίνεση θα είναι «κοινός αποστάτης»
Έντονο τόνο είχε ο λόγος του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, στη Βουλή, ο οποίος κάλεσε τους ανεξάρτητους βουλευτές να καταψηφίσουν στη σημερινή συνεδρίαση και να μη δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης «γιατί αν δώσουν συναίνεση», θα είναι «κοινοί αποστάτες» και θα θεωρηθεί «εσχάτη προδοσία» και θα έχουν παραβιάσει τη λαϊκή εντολή.

Επεσήμανε δε ότι λύση είναι οι εκλογές. Μετά τις εκλογές, όπως είπε, «χρειαζόμαστε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, που θα προσυμφωνεί τη ρύθμιση του χρέους. Θα εφαρμοστεί βίαιη μείωση της φορολογίας» και πρόσθεσε ότι «αν δεν υπάρχει σεισάχθεια, δεν μπορεί να ξεκινήσει τίποτα». Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «βεβαίως αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει και χαρακτηριστικά διασφάλισης των εθνικών θεμάτων, όπως για τη Μακεδονία, την προστασία της Θράκης κλπ, αλλά και θα διασφαλίζει τα κοινωνικά δικαιώματα». «Να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο μέτωπο, όπου οι Ανεξάρτητοι θα αποτελούν και την εγγύηση» συμπλήρωσε.

Κλείσιμο
Ο κ. Καμμένος προέβη και σε καταγγελίες σχετικά με επιδοτήσεις προς συγκεκριμένους επιχειρηματίες. «Μάζεψα 73 σκανδαλώδεις επιδοτήσεις υμετέρων που ευνόησαν κάποιους επιχειρηματίες», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «πετάτε τα λεφτά των επιδοτήσεων σε υμετέρους. Σας εγγυώμαι ότι δεν υπάρχει ασυλία για κανέναν, θα ελεγχθούν αυτοί οι επιχειρηματίες».

Επίθεση εξαπέλυσε και κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με τη χθεσινή του αναφορά ότι «υπογράψαμε στην αρχή ένα πρόγραμμα που είχε κενά και μας το υπαγορεύσανε» και σχολίασε ότι είναι προδοσία «αν απαγόρευσαν ξένοι. Ποιος το υπαγόρευσε το πρώτο πρόγραμμα; Ποιος του το επέβαλε;». Και ζήτησε να γίνει εξεταστική από την επόμενη κυβέρνηση για να δουν γιατί η Ελλάδα μπήκε στο μηχανισμό. «Αν δεν γίνει, τότε είστε όλοι συνένοχοι», τόνισε και πρόσθεσε ότι «η ομολογία Βενιζέλου να είναι ο λόγος για να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στη φυλακή».

Επίσης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε και στον κ. Βορίδη που είπε ότι οι καταγγελίες του «γίνονται γιατί θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις», αναφερόμενος στο θέμα των υπαλλήλων του νοσοκομείου Ντυνάν. «Σήμερα το πρωί συναντήθηκα με εργαζομένους και διέψευσαν» και πρόσθεσε ότι: «Η κυβέρνηση ψεύδεται και με αυτά τα ψεύδη ζητά ψήφο εμπιστοσύνης».

Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ, τόνισε ότι «ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψω την αλήθεια. Καταθέτω το άρθρο 4 και παράγραφο ένατης συμφωνίας για το πρόγραμμα μηχανισμού της Ελλάδας, όπου αναφέρει ότι η προληπτική γραμμή πίστωσης προβλέπει ξεκάθαρα νέα συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σημαίνει ενίσχυση της εποπτείας. Δεν μιλάμε για επιτήρηση, αλλά για ενισχυμένη επιτήρηση».
 

Κόντρα με Απόστολο Κακλαμάνη
Ο κ. Απόστολος Κακαλαμάνης απάντησε στον κ. Καμμένο για τα περί εσχάτης προδοσίας και υπογράμμισε ότι «προφανώς ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν γνωρίζει τι σημαίνει εσχάτη προδοσία. Σημαίνει ότι όταν η πατρίδα σου είναι στον έσχατο κίνδυνο, όπως το 1910 όταν δεν είχε ούτε ένα ευρώ από τις αγορές και όταν κάποιος δεν βάλει πλάτη εν ώρα πολέμου όπως το 1940», τόνισε και πρόσθεσε «τότε που κάποιοι με την κρίση έχτιζαν κόμματα και πολιτικές καριέρες με καταγγελίες, όπως ακούσαμε απόψε. Τρομοκρατούσατε και εσείς και πολλοί άλλοι».

Ο κ. Καμμένος ανταπάντησε και εξαπέλυσε επίθεση προς εκπροσώπους της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «πριν από λίγο ο κ. Κακλαμάνης κατηγόρησε τον εκπρόσωπο του για εσχάτη προδοσία, που είπε για τα λεφτά στις τράπεζες». Επίσης, ο κ. Καμμένος κατηγόρησε ότι «η συγκυβέρνηση οδηγεί την Ελλάδα στην παγκοσμιοποίηση και στη  νέα τάξη πραγμάτων» και πρόσθεσε ότι «αφορά στην κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης