Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και από τον Π. Μουτσινά

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και από τον Π. Μουτσινά

Δεν ξεκαθάρισε τι θα κάνει τα μεσάνυχτα για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και από τον Π. Μουτσινά
Την ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας χωρίς την συμμετοχή των «πρωτεργατών των μνημονιακών κυβερνήσεων» επισήμανε ο κ. Πάρις Μουτσινάς στη Βουλή, αυξάνοντας τον αριθμό των ανεξάρτητων -και όχι μόνο- βουλευτών που προωθούν το συγκεκριμένο σενάριο τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Ωστόσο, δεν ξεκαθάρισε τι θα κάνει τα μεσάνυχτα για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Κλείσιμο
«Η λύση συσσωρευμένων κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων ξεπερνά τα όρια και τις δυνατότητες ενός κόμματος και μιας μονοκομματικής κυβέρνησης σήμερα», είπε ο κ. Μουτσινάς για να προσθέσει: « Η κοινή λογική και οι ανάγκες επιβάλλουν να δημιουργηθεί ένα προοδευτικό, δημοκρατικό μέτωπο, μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας από όλα τα δημοκρατικά κόμματα».

Επισήμανε, όμως, πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία πρέπει να γίνει «χωρίς τους πρωτεργάτες όμως των μνημονιακών κυβερνήσεων που έφεραν τη χώρα εδώ».

«Αναγκαία και ικανή προϋπόθεση, η συνδιαμόρφωση ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου για την έξοδο από την κρίση, η στήριξη των κοινωνικά αδυνάμων ομάδων, την εξυγίανση της πολιτικής και της οικονομίας από τα νοσηρά φαινόμενα και την επανεκκίνηση της ανάπτυξης», είπε.

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως παρά τις καλές προθέσεις της ηγεσίας του, «δεν θα είναι εύκολο να αντιμετωπίσει αυτή την πολύπλευρη και βαθιά κρίση, η οποία έχει περιπλακεί περαιτέρω λόγω της κυβερνητικής πολιτικής».

            
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης